Nej det är inte rasism att värna om små barns rättigheter

Återigen en kvinna som inte vill förstå vikten av att värna små barns rättigheter och spelar ut såväl rasistkortet som orerar om främlingsfientlighet. Fullständigt befängt!

Som ett led i beslutet att förbjuda elever och vuxen personal att bära slöja i Skurups skolor samt förskolor, ordnar föreningen Unga muslimer i Malmö idag en demonstration i Skurup för att protestera mot beslutet som klubbades igenom strax före jul.

Naouel Aissaoui, slöjbärare med rötter i Tunisien och lärare på Prästamosseskolan i Skurup som bott i Sverige i sexton år, känner sig fullt integrerad.

Aissaoui understryker att ingen ska behöva bära slöja mot sin vilja. Hon är van att höra argumentet om att slöjförbudet behövs för att skydda unga flickor, men menar att det används som svepskäl.
-”Det finns verktyg att ta till om det visar sig att elever tvingas bära slöja, det är skolans plikt att anmäla sådant. Men det handlar inte om det, detta handlar om rasism och främlingsfientlighet.”

Loubna Stensåker Göransson, Moderat fullmäktigeledamot och född i Marocko, valde att rösta för slöjförbudet.
-”Skolan ska stå fri från religiös indoktrinering. Det handlar om unga tjejers rätt till sin identitet, sin kropp och till att stå fria från patriarkalt förtryck. Det rör sig inte om främlingsfientlighet, vi moderater står för barnens bästa och jämställdhet. Jag respekterar kvinnor som valt att fritt bära slöja. Men under skoltid är det arbetsgivarens policy som gäller. Vi har andra yrken där man får bära en viss uniform.”

All heder till Loubna som står på sig – hoppas bara att resten av kommunfullmäktige i Skurup står pall nu när påtryckningarna börjar med obefogade beskyllningar om rasism samt främlingsfientlighet!

Det är märkligt att en del debatter i vårt samhälle kan föras utan sakliga argument så länge man har rasistkortet till hands eller för den delen ogrundade anklagelser om islamofobi – särskilt när det rör sig om barn som vi borde skydda istället för att falla till föga för kulturella påfund som förklätts med krav om rätt till religionsfrihet!

#införnationelltslöjförbudiskolan
#vigillarintefegariksdagspolitiker

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/lararen-naouel-trotsar-skurups-slojforbud-i-skolan?cmpid=del:tw:20200113:lararen-naouel-trotsar-skurups-slojforbud-i-skolan:nyh:lp

9 reaktioner till “Nej det är inte rasism att värna om små barns rättigheter

 1. Efter att ha lyssnat på båda kvinnorna i SVT:

  Jag anser att en kompromiss är mest lämplig här: låt vuxna (över 18 år) bestämma själv om huvudbonad i skolan.

  Underåriga elever (yngre än 18) skyddas mot slöjtvång: förbjud slöja under skoltid.

  Det är knepigt men reportaget visar att beslöjade vuxna kvinnor vägrar jobba utan slöja.

  Men jag lutar mer mot slöjförbud.

  Gillad av 1 person

  1. Vi har redan ett stort problem med muslimska kvinnor som aldrig kommer att komma i jobb på grund av religiöst betingad klädsel – hijab med heltäckande klädsel eller niqab.

   Gilla

 2. Aissaoui understryker att ingen ska behöva bära slöja mot sin vilja.

  Om det inte är frågan om tvång, vad är då problemet med att gnälla över ett skyddande förbud? Det handlar om att motverka de fall som direkt och indirekt (indoktrinering) är tvång. Det är tydligare, mindre tidskrävande och billigare, än att lösa enskilda fall. Det verkar snarare att Aissaoui är för tvång … Om hon känner sig fullt integrerad, varför bär hon då berörd klädsel, då det inte är en del av västkulturen? Motsägelsefullt …

  Gilla

 3. De är främlingar, och de kräver dessutom att få tillämpa sina sharialagar här i västerlandet. De har Muhammeds syn på kvinnor och barn, halal och haram, otrogna, renhet, rättssystem och straff, bankväsende, konst, mänskliga rättigheter, religionens företräde över sekulära lagar osv. De är här för att splittra Europas nationer i enlighet med globalisternas agenda. Själva vill de bygga kalifat. De tillhör en annan slags civilisation som inte borde vara här. De skyddas dock av globalistmedia och globalistpolitiker. De är en trojansk häst. Vartefter deras hederskulturers våldsamheter avslöjas tvingas våra politiker agera, men de gör det så långsamt och lamt som möjligt. Vi är illa ute, men till slut ska sanningen segra och rätten till Sverige åter bli svenskarnas.
  Men, den främling som verkligen anstränger sig för att integrera är snart inte längre en främling. Utan en vän.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s