Att unga bär kniv för att de känner sig otrygga borde vara en varningsklocka för våra styrande

Knivmordet på 16-årige Carl i förrgår i ett litet samhälle utanför Uppsala skakade om många och det senaste dygnet har det inträffat fler knivincidenter som resulterat i att unga människor kommit till skada.

En tonårskille knivhöggs i halsen i Västerås strax före midnatt och två olika incidenter där två män knivskars i Kristianstad skedde under natten och söndagsmorgonen.

Små notiser som vi scrollar förbi. Strunt samma att det är förbjudet att bära kniv i Sverige för det verkar väldigt vanligt att folk går omkring med knivar i dagens läge på grund av den ökade otryggheten som råder i samhället.

Men vad kan man förvänta sig? När polisen inte ens kan hantera hot mot rikets säkerhet eller förhindra sprängningar och skottlossningar, kanske man inte ska tro att de ska ha möjlighet att lägga tid på att ungdomar bär kniv och vad gäller våra styrande så är det helt ointressant att unga människor känner att de måste skydda sig med kniv eller för den delen går omkring med machete när de vistas ute, för i deras värld har vi inga som helst problem i det här landet som kräver några extrema åtgärder. Lite förebyggande arbete och de klassiska insatserna från socialtjänsten räcker gott.

Vi gör helt enkelt som vi alltid har gjort i det här landet – vi stoppar huvudet i sanden och vägrar se uppenbara kopplingar, för det är så man bygger gemenskap samt skapar trygghet enligt det rödgröna styret och dess stödpartier!

Källa: Aftonbladet

13 reaktioner till “Att unga bär kniv för att de känner sig otrygga borde vara en varningsklocka för våra styrande

 1. Citat från Jenny Piper:

  Strunt samma att det är förbjudet att bära kniv i Sverige för det verkar väldigt vanligt att folk går omkring med knivar i dagens läge på grund av den ökade otryggheten som råder i samhället.

  – Knivlagen är galen, och borde aldrig ha införts. Kniven är ett viktigt verktyg. Medborgarnas möjlighet att inneha detta verktyg bör inte begränsas på grund av att det finns dårar som missbrukar verktyget.

  Problemet är inte knivarna. Problemet är att det finns våldsverkare som vill göra folk illa. Detta problem åtgärdas inte med lagar som förbjuder knivar. Kriminella individer har en vana att strunta i lagarna. Därmed drabbar knivlagen främst hederliga kniv-innehavare, som har ambitionen att följa lagarna.

  Gillad av 1 person

 2. Polisen kan nog se skillnad på hederliga knivinnehavare och brottslingar. Knivlagen bör skärpas! Rätt till visitering på allmän plats bör dessutom vara en självklarhet.

  Gilla

  1. Sådana lagar ger utrymme till godtycklighet. Tänk en hantverkare som använder kniv i arbetet, och har uttryckt politiska sympatier som makthavarna tycker illa om. Då blir det lätt för en politiskt styrd poliskår att trakassera oliktänkaren med hänvisning till knivlagen.

   Jag har ett motförslag till skärpt knivlag:
   Skärp lagarna för utvisning. Stökiga utlänningar utvisas, och får därmed ingen chans att ställa till problem i Sverige en andra gång.

   Gilla

   1. Håller med, med det bästa får inte bli det godas fiende. Vi vet ju att utvisning inte fungerar längre, och särskilt inte för knivbrott.

    Gilla

   2. Citat från klvus:

    Vi vet ju att utvisning inte fungerar längre, och särskilt inte för knivbrott.

    – Det är helt riktigt. Men ifall politikerna hade önskat att skapa ett tryggare samhälle, så hade politikerna kunnat ändra lagarna kring utvisning, på samma sätt som politikerna ändrade lagarna för kniv-innehav.

    Skötsamma medborgare bör kunna bära kniv, utan att någon behöver tänka att kniven skulle utgöra ett hot mot omgivningen. I ett sunt samhälle, så skulle skötsamma medborgare kunna gå omkring med ett stort svärd i en stor synlig slida, utan att någon skulle känna sig hotad.

    Citat från Jenny Piper:

    I det här fallet var det dessutom svenska killar.

    – Det har du rätt i. Min avsikt var att ge exempel på en lag-ändring som jag tror skulle minska den totala mängden våldsbrott mycket mer än kniv-lagen har gjort.

    Jag ber om ursäkt ifall det kunde tolkas som att jag anklagade utlänningar för att vara inblandade i just detta våldsbrott.

    Gilla

  1. Där har du nog fel,kniv bärs i första hand till försvar.Man är rädd helt enkelt.Fler och fler(även vanliga människor) bär kniv.När samhället inte vill skydda oss har vi hederligt folk inget val än att skydda oss själv.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s