Det kunde varit mitt eller ditt barn men i det nya Sverige är det bara en notis som glöms bort om några dagar

Igår knivdödades en 16-årig pojke i den lilla orten Björklinge utanför Uppsala när han gick emellan för att stoppa ett bråk. En vanlig helyllekille som ville få alla att må bra – älskad samt uppskattad av både familj och vänner. En annan tonårspojke som självmant kom fram till polisen greps i anslutning till mordplatsen och är nu misstänkt för mord.

Det råder chock i det lilla samhället och det hade lika gärna kunnat vara mitt eller ditt barn. Det finns inte längre några garantier att man klarar sig undan det grova våldet för att man inte bor i storstadsområden, utan numera kan vad som helst ske vart som helst och när som helst.

Det var inte så länge sedan 57-årige Kjäll Gustafsson blev knivmördad med en machete när han försökte stoppa rånare på en restaurang i Gislaved. Ännu en brutal händelse som vi redan lagt bakom oss, precis som vi snart kommer att göra med 16-årige Carls öde.

I det nya Sverige finns inte tid för reflektion och ifrågasättande vad som egentligen pågår. Statsminister Stefan Löfvén uttalade sig inte om Kjälls onödiga död för att han stod upp mot den grova brottsligheten som dränker Sverige och han kommer troligen heller inte att göra det om Carl. Vi tvingas istället acceptera den nya otrygga samhällsbilden där alla – såväl gamla som unga – är potentiella offer och fega ligister får fritt spelrum.

Mord, dödsskjutningar, grov misshandel, gruppvåldtäkter och överfallsvåldtäkter, knivrån, bilbränder, sprängningar – det kvittar vad som händer – Löfvén och Johansson sover gott om natten utan någon anledning till oro över anarkin som råder på våra gator.

Det våldsamma samhället som våra makthavare varit med och skapat har skördat otaliga unga offer det senaste året. Igår kunde man lägga ännu ett namn till högen, ännu ett onödigt offer i det nya hårda Sverige med en frånvarande ledare och en handfallen regering som inte klarar av sitt uppdrag!

#vigillarintefegapolitiker

13 reaktioner till “Det kunde varit mitt eller ditt barn men i det nya Sverige är det bara en notis som glöms bort om några dagar

 1. Jenny Piper skrev:

  Det våldsamma samhället som våra makthavare varit med och skapat har skördat otaliga unga offer det senaste året.

  – Dessa onda makthavare utgörs inte av politiker. Dom onda makthavarna utgörs av journalister.

  Genom att ljuga för folket, så har journalisterna förmått väljarna att rösta på en vansinnig politik. Politiker som har gått emot journalistkåren påbud, har drabbats av journalisternas ilska, och har därmed fått svårt att få inflytande i samhället. Sveriges problem kommer att fortsätta växa, så länge som det finns svenskar som har tilltro till journalistkårens lögner.

  Gillad av 2 personer

  1. När den fd.anstaltschefen för kva Ystad,Viktoria Rydholm,ringde och berättade att ”journalister har ringt och velat få ut din emailadress”ja då förstod jag nästan genast vad det handlade om.Jag hade då liksom nu uttryckt en relevant samhällskritik och som Expo hade snappat upp och följt vidare.Det dröjde sedan inte länge förrän påhittade orsaker resulterade i uppsägning.Mitt brott var att ha varit samhällskritisk,inget annat.Må djävulen ta de skyldiga.
   Rolf Olsson

   Gilla

   1. Citat Rolf Olsson:

    Stadshuset i Minsk: Du är en väldigt trevlig debattör och det är så trevligt att läsa dina utförliga kommentarer.

    – Oj. Det var kul, och samtidigt förvånande, att höra det från just den individ som jag vet att jag råkade vara otrevlig mot.

    Citat Rolf Olsson:

    Det är farligt när samhällskritiska röster tvingas att gå under jorden.

    – Ja, det är mycket farligt. Konsekvensen av Expo’s inkvisition, blir att missnöjet jäser under ytan, i tysthet. Ingenting kan bli bättre av att medborgarna skräms till tystnad.

    Citat Rolf Olsson:

    Nog visste jag att mina åsikter då kunde uppfattas som kontroversiella …

    – Jag vet från vardagliga livet att vissa åsikter kan tolkas som hemska och kontroversiella av omgivningen, även om det handlar om åsikter som inte alls bygger på någon illvilja. Däremot kunde jag aldrig tänka mig att mina kommentarer var av en sådan sort eller omfattning att Expo skulle tycka att det var värt besväret att bry sig om mig.

    Stort tack för att du varnade mig för Expo! Jag ska se över min säkerhet på Internet.

    Citat Rolf Olsson:

    … men att förlora jobbet,nä det hade jag inte en tanke på.

    – Självklart borde du ha fått behålla din anställning. Vi får hoppas på förändringar i samhället, så att det någon dag kommer påföljder för dom samhälls-funktionärer som villigt har följt Expo’s påbud.

    Citat Rolf Olsson:

    Numera har mina dåvarande förutsägelser om hur samhället skulle utvecklas blivit verklighet.Kusligt överenstämmande faktiskt.

    – Det är sorgligt hur samhället har utvecklats.

    Citat Rolf Olsson:

    Nordkorea,Saudiarabien och Sverige är tre milt sagt odemokratiska samhällen.

    – Hela Västvärlden håller på att ryckas med av dom onda ideologier som bygger på falsk omtanke.

    Vi får höra att flyktingmottagandet handlar om att visa omtanke. Men ifall makthavarna verkligen hade styrts av omtanke, så hade dom agerat helt annorlunda sedan lång tid tillbaka. Gedigen omtanke är ädelt. Falsk omtanke skapar bara elände.

    Gilla

  2. Citat från Rolf Olsson:

   När den fd.anstaltschefen för kva Ystad,Viktoria Rydholm,ringde och berättade att ”journalister har ringt och velat få ut din emailadress”ja då förstod jag nästan genast vad det handlade om.

   – Min e-mail-adress? Jag tänkte att jag är en ganska ointressant, person. Jag har hållit ett någorlunda vårdat språk, även om jag medger att jag blev irriterad i diskussionen om atomkraft. Jag har inte önskat någon illa. Att jag nämnde Svarta Delfinen ihop med Annie Lööf var inte avsett som ett seriöst förslag. Jag har blivit blockerad från att kommentera på Pettersson Blogg eftersom jag ansåg att det var olämpligt av Israel att bomba sina grannländer. Är det så känsligt att någon tycker illa om bomber? I övrigt så har jag mest yttrat åsikter som handlar om hur miljön belastas av invandringen. Miljön är en angelägen fråga för mig. Istället för att ta emot invandrare, så anser jag att man bör angripa motorn bakom flyktingströmmarna.

   Citat från Rolf Olsson:

   Jag hade då liksom nu uttryckt en relevant samhällskritik och som Expo hade snappat upp och följt vidare.Det dröjde sedan inte länge förrän påhittade orsaker resulterade i uppsägning.Mitt brott var att ha varit samhällskritisk,inget annat.

   – Oj! Vad hände? Var det länge sedan som detta inträffade? Vad hade du sagt? Var det ett bra arbete du förlorade? Hur reagerade dina kollegor? Har du kunnat komma vidare i karriären efter detta?

   Citat från Rolf Olsson:

   Må djävulen ta de skyldiga.

   – Jag skulle inte använda just dom orden. Men jag säger inte emot.

   Gilla

   1. Min historia började 2011 när ett i vissa kretsar välkänt forum hackades av Expo.Hur det exakt gick till när Expo kopierade forumets alla delar vet jag inte men eftersom det rådde spänningar mellan olika grupper på forumet kan man misstänka att Expo fick hjälp från någon adm.Det är min teori så långt.Forumet hette Nordisk.nu och var samling för samhällskritiker från främst högern men alla var välkomna,också vänsterfolk.Nordisk.nu var stämplat av Expo som högerextrem och det räckte att vara medlem där för att få orimligt stora konsekvenser tydligen.Min samhällskritik höll sig rent allmänt.Nåja,i början av 2012 blev det möte och jag informerades om att mitt kontrakt skulle sägas upp och omförhandlas.Tilläggas skall att mötesledaren hade fått instruktioner att med ljud spela in mötet.Jag har fått veta ljudfiler sedan skickades till Expo(röstprov för del i framtida identifiering).
    Av krimunalvården särskilt utvald personal kom till mig och oinbjudna i princip stormade hemmet från övervåning till farstu sprang man och till synes kollade igenom hemmet.Som nämnt hade man nu röstprov klara och nu var det enbart ett foto på mig,det fixade Gellert Tamas som en dag stod utanför och tog ett foto.Påfrestningarna på mig blev för stora och ovissheten olidlig så jag slutade självmant under ordnade former på hösten 2012.
    Nä,jag är ekonomiskt marginaliserad.Som egen företagare vågar jag inte göra några större investeringar med den osäkerheten att inte veta ifall Expo än en gång skall slå till.Så ser det ut för mig,jag hankar mig fram ekonomiskt och hoppas på ett politiskt skifte.Jag har inte glömt,vill inte glömma och kommer aldrig att glömma eller förlåta.Aldrig.Jag brukar berätta min historia mest för att visa hur det i detalj kan se ut när samhällskritiker på alla nivåer jagas.Jag har aldrig haft politiska kopplingar,aldrig varit politiskt engagerad men ändå var det tydligen värt att ta brödet ifrån mig.

    Gillad av 1 person

   2. Det som är skrämmande är att Expo till vissa delar har större makt än någon myndighet.Myndigheters verksamhet är reglerad genom lag för att skydda medborgare från direkta övergrepp från myndigheter såsom personlig integritet.Det behöver inte Expo ta hänsyn till.Expo kan till exempel sammanställa information från olika register och samköra information.Sånt är i normalfallet förbjudet för myndigheter.
    När utrikesministern anklagade Saudiarabien för att ha privata organisationer som åsiktsförföljde medborgarna kunde man ju undra hur hon såg på att Sverige har sin privata organisation som åsiktsförföljer folket.
    Nordkorea,Saudiarabien och Sverige är tre milt sagt odemokratiska samhällen.

    Gillad av 1 person

   3. Stort tack Rolf, för att du delade med dig av dina erfarenheter!

    Citat från Rolf Olsson:

    Forumet hette Nordisk.nu och var samling för samhällskritiker från främst högern men alla var välkomna,också vänsterfolk.

    – Det är ju jättebra att olika perspektiv möts. På så sätt kan ju diskussions-deltagarna kanske få förståelse för hur motparten har kommit fram till sin ståndpunkt.

    Citat från Rolf Olsson:

    Nordisk.nu var stämplat av Expo som högerextrem och det räckte att vara medlem där för att få orimligt stora konsekvenser tydligen.

    – Den politiska beteckningen borde vara ointressant. Så länge som ingen planerar brott, eller begår utpressning, så borde medborgarna få diskutera politik utan risk för repressalier.

    Citat från Rolf Olsson:

    Min samhällskritik höll sig rent allmänt.

    – Du ska ju ha rätt att ha åsikter även inom känsliga frågor. Du ska till och med ha rätten att ifrågasätta atomkraften. (Jag har fått höra att jag är en rabiat atomkraft-anhängare, vilket kanske inte är en helt fel beskrivning.)

    Gilla

   4. Stadshuset i Minsk: Du är en väldigt trevlig debattör och det är så trevligt att läsa dina utförliga kommentarer.
    Det är farligt när samhällskritiska röster tvingas att gå under jorden.Nog visste jag att mina åsikter då kunde uppfattas som kontroversiella men att förlora jobbet,nä det hade jag inte en tanke på.Numera har mina dåvarande förutsägelser om hur samhället skulle utvecklas blivit verklighet.Kusligt överenstämmande faktiskt.

    Gilla

   5. Citat från Rolf Olsson:

    Nåja,i början av 2012 blev det möte och jag informerades om att mitt kontrakt skulle sägas upp och omförhandlas.Tilläggas skall att mötesledaren hade fått instruktioner att med ljud spela in mötet.Jag har fått veta ljudfiler sedan skickades till Expo(röstprov för del i framtida identifiering).

    – Det som du beskriver, handlar ju om mycket mer än att Expo identifierar och registrerar oppositionella åsikter. Det som du beskriver, handlar om att Expo orkestrerar olika delar av samhället, som villigt deltar i bestraffningen av medborgare som har yttrat åsikter som Expo tycker illa om.

    Citat från Rolf Olsson:

    Av krimunalvården särskilt utvald personal kom till mig och oinbjudna i princip stormade hemmet från övervåning till farstu sprang man och till synes kollade igenom hemmet.

    – Jag visste att journalistkåren entusiastiskt deltar i Expos jakt på oppositionella åsikter. Men myndigheter? Hur kan någon som arbetar inom offentliga sektorn lyda Expos direktiv? Offentligt anställda får ju sin lön från skattebetalarna, och bör därmed ha ett ansvar gentemot skattebetalarna att sköta sitt arbete korrekt? Det du beskriver är ju skrämmande.

    Citat från Rolf Olsson:

    Nä,jag är ekonomiskt marginaliserad.

    – Det är ju rent bedrövligt att inkvisitionen kan göra så mot en individ.

    Du förlorade en inkomst. Arbetsgivaren förlorade kompetent arbetskraft. Samhället förlorade skatteintäkter. Allmänheten förlorade yttrandefrihet. Medborgarna förlorade tillit till varandra. Expo vann prestige. Känner sig Expo’s medlemmar goda för att dom lyckades kväsa oppositionella åsikter?

    Citat från Rolf Olsson:

    Som egen företagare vågar jag inte göra några större investeringar med den osäkerheten att inte veta ifall Expo än en gång skall slå till.

    – Man kan undra hur Expo’s eget bankkonto ser ut; och vilka som har fyllt på Expo’s kassa.

    Citat från Rolf Olsson:

    Så ser det ut för mig,jag hankar mig fram ekonomiskt och hoppas på ett politiskt skifte.

    – Jag kan verkligen förstå att du önskar förändringar inom politiken. Vilka politiska partier är beredda att försvara yttrandefriheten även för sina egna politiska motståndare? (Finns någon inom vänstern som försvarar rätten att yttra det som dom anser vara ”högerextremt hat”? Finns någon inom högern som försvarar yttrandefriheten för ”muslimska hatpredikanter”?)

    Citat från Rolf Olsson:

    Jag har inte glömt,vill inte glömma och kommer aldrig att glömma eller förlåta.Aldrig.

    – Du ska icke glömma, och du ska icke förlåta. Det som du beskriver är inte någonting som har begåtts av misstag. Det handlar inte om någon sorts välvilja som har råkat gå fel. Det du beskriver är ren medveten illvilja.

    Citat från Rolf Olsson:

    Jag brukar berätta min historia mest för att visa hur det i detalj kan se ut när samhällskritiker på alla nivåer jagas.

    – Du ska ha tack för att du lät oss andra veta detta.

    Gilla

 2. Kommunism är det största hotet i landet!
  EXPO håller koll vilket är helt olagligt vad gör Datainspektionen??

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s