Nyårslöftet från svensk media borde ha varit att ge svenska folket en saklig debatt om klimathotet

God fortsättning på det nya året!
De flesta tidningar konstaterar att det varit en stökig nyårsnatt med knivhuggningar, våldtäkter, bråk, raketskjutningar mot allmänheten och polis samt fylla. SvD skiljer sig dock från övriga och menar att det varit ett relativt lugnt nyårsfirande, men det beror väl på var man sätter ribban – om man anser att det är lugnt så länge folk inte skjuter ihjäl varandra så kan man nog klassificera det som lugnt.

Jag noterar att flera tidningsredaktioner föga förvånande inleder 2020 med klimatfokus genom att bland annat hylla Greta Thunberg och en insändare i DN menar att alla svenskar borde ha som nyårslöfte att inte flyga alls i år.

Vissa kan tydligen inte få nog av flickan trots att hon var den mest omskrivna personen 2019, eller årets medieraket som det kallas, utan budskapet måste basuneras ut varje dag.Jag kontrar med nedanstående bild som jag tycker säger det mesta.

Vad är grejen med Greta och vad har hon egentligen gjort för miljön och klimatet förutom att uppträda som en galjonsfigur för en propagandakampanj utan dess like som inte verkar tåla granskning? De som verkligen arbetar för att rädda miljön, de riktiga hjältarna, hamnar i skymundan.

Göteborgsposten skriver om klimatforskaren Johan Rockström som är genuint orolig över om vi kommer att klara det här och uppmanar till planetärt nödläge samt revolution. Varför får vi inte höra Rockström debattera mot andra klimatforskare som inte kommit fram till samma resultat? När ska andra teorier lyftas fram i media? Jag är så trött på denna ensidiga debatt som ständigt lyfter fram en sida!

Om klimatoraklen, Team Greta, media och våra politiker är så säkra på sin sak så finns det väl inget att vara rädda för? Upp till bevis och låt oss få höra samtliga som har något att tillföra debatten!

6 reaktioner till “Nyårslöftet från svensk media borde ha varit att ge svenska folket en saklig debatt om klimathotet

 1. Bra kommentar från FB.

  De här har gjort empiriska studier (dvs baserat på riktiga data och ej datasimuleringar) som pekar på slutsatsen att koldioxid inte alls påverkar temp på jorden (termodynamisk jämvikt) Dessa 2 har blivit portade att presentera sina slutsatser på vissa universitet, skrämmande

  Gillad av 1 person

  1. ”…portade att presentera sina slutsatser på vissa universitet….”

   Då borde alla sanningsälskande människor dela in alla universitet i kategorin Vetenskapligt Universitet kontra Ovetenskapligt!

   Gillad av 2 personer

 2. Gretafolket för sin ursinniga kamp mot klimatet. Just det. Det är klimatet de påstår att de kan förändra.
  Mänskligheten har i alla tider omväxlande tackat och förbannat makterna för Vädret. Men till slut, snällt fått finna sig i alla förändringar.
  En annan möjlighet är förstås att de inte alls strider mot klimatet utan mot mänskligheten.
  Ordet Hybris har i alla fall fått ett nytt ansikte. Det av en grimaserande Greta.

  Gillad av 1 person

 3. Det kommer att påskynda omställningen från fossilt bränsle till miljövänligare energikällor och det är bra för miljön.Eller hur? Den rena solenergin är framtiden,oändlig och miljövänlig.Det är en positiv bieffekt av klimathysterin.Greta har inlett något som kommer att bli jättebra för åtminstone miljön.Jag har varit medveten om den miljöskadliga oljan tidigare och numera har jag även modet att öppet ifrågasätta.Oljan kommer att vara ersatt inom femton år.Mänskligheten kommer att se tillbaka och skaka på huvudet och fråga sig varför ingen kom på det tidigare.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s