Tusentals deporterade personer återkommer till Tyskland och söker asyl gång på gång – meanwhile in Sweden…

Enligt nya uppgifter från den tyska regeringen har tusentals migranter som sökt asyl i Tyskland innan de lämnat landet, senare återvänt för att söka asyl igen. Hundratals personer har försökt minst fem gånger.
 
Ämnet med ovälkomna migranter som återkommer trots att regeringen gjort sitt bästa för att göra sig av med dem, är just nu på tapeten i Tyskland. Förra veckan beslutade en domstol att utvisa Ibrahim Miri, en kriminell gängledare från Libanon som sökt asyl i Tyskland trots att han blivit deporterad bara månader tidigare. Efter att ha landat i Beirut lovade Miri att komma tillbaka till Tyskland och försöka en tredje gång.
 
Miris fall är knappast unikt. Faktum är att regeringens siffror visar att det för närvarande finns 28.283 personer som söker asyl i Tyskland trots att de lämnat landet minst en gång – antingen frivilligt eller som en del av en deporteringsprocess.
I år har 3.243 återvändare sökt asyl på nytt.
 
Av mer än 28.000 återvändare, sökte 4.916 personer asyl för tredje gången och 1.023 personer en fjärde gång. Fem eller fler försök har gjorts av 294 käranden.
 
Såväl det tyska partiet AfD som landets inrikesminister Horst Seehofer (CSU), anser att personer som överträder ett inreseförbud likt Miri, bör hållas i förvar under tiden som asylansökan åter prövas. I dagsläget tillåter den tyska lagen att personer kvarhålls i flera månader i dylika fall, men sådana metoder har hittills inte använts särskilt ofta.
 
Det här är självklart även ett problem i Sverige – dock står det inte överst på agendan hos våra politiker som bara fokuserar på klimatet och fortsatta öppna gränser. Dessutom vill inte våra makthavare ens erkänna problemen. I vårt land pratar man inte om obekväma frågor utan man stoppar huvudet i sanden och skyller på rasism, segregation och socioekonomiska faktorer.
 
Skulle det mot förmodan finnas en seriös journalist med kurage som gräver fram likande siffror för Sverige och ställer ansvariga ministrar mot väggen, så kan man nästan slå sig i backen på att regeringen tillsätter ännu en menlös utredning som kommer att ta X antal år – det vill säga man begraver problemet!
 
#detnyasverige
 
miri.jpg

7 reaktioner till “Tusentals deporterade personer återkommer till Tyskland och söker asyl gång på gång – meanwhile in Sweden…

 1. Sverige skulle nog kunna räta upp sig om folk fick lite hopp om att politikerna ville vårt bästa. Men. Politikerna vill, till skillnad mot vanligt folk, ha mångkultur till – vilket pris som helst. Det är förstås en ekvation som inte går ihop i längden.

  Gillad av 1 person

  1. Men varför skulle de vilja det? Det måste finnas något som vi inte vi vet.Jag har länge trott att den enda verkliga anledningen är genetisk degenerarerad befolkning som i huvudsak är orsakad av ett halvt sekel av kemikalieanvändning.Genetiska skador riskerar att öka för varje genetation.Jag är säker på att det i grunden inte finns några onda avsikter med nuvarande invandring.Problemet är att man inte insett de negativa konsekvenserna av en hög invandring under kort tid.Ge mig en bättre förklaring än min om det nu finns det?

   Gilla

 2. Varför skulle de behöva söka asyl flera gånger. de flesta får stanna oavsett orsak.
  annars köper de en gammal bil och får ett samordnings nummer. Eller så låtsas jobba.
  Inga problem för terrorister. Krigsförbrytare. Mördare. Is anhängare.

  Myndigheternas personal fikar sig igenom ärenden.

  Vi ser att mördare Går fri. bilbrändernas ungdomar går fri.
  Kriminella som teg sig igenom rättegången.
  Får 500 000 för att de för de varit frihetsberövade.

  En canser sjuk kvinna sökte vård flera gånger 2016-2017.
  Fick ingen vård. Hon får inget.
  Och hon kan mista livet och lämna alla anhöriga i enorm sorg.

  Totalt helt obegripligt samhälle har vi fått. Man bestraffar och plundrar
  Hedliga och ärliga människor , för att finansiera kriminella och vidriga människor.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s