DN publicerar ”fakta” som inte får ifrågasättas och förtränger att myntet har två sidor

Igår publicerade DN denna artikel som man menar ska slå hål på de myter som vi ”klimatförnekare” sprider.

”Mer koldioxid är bra för växterna”, ”Klimatet har alltid förändrats”, och ”På 1970-talet varnade forskarna för en ny istid”. Har du också hört de argumenten från klimatvetenskapsförnekare när den globala uppvärmningen kommer på tal? Här är 11 av de vanligaste myterna om klimatet, och vad vetenskapen säger om dem.”

Artikeln var låst för prenumeranter igår och är så även idag. Om DN nu sitter inne med alla svar och med vetenskapens hjälp kan bevisa att de forskare som inte härrör från det politiska organet IPCC har fel och enbart sprider myter om klimatet, så är det en sensation så då är det väl märkligt att det inte är en offentlig artikel som alla kan läsa?

Propagandaorganet DN är fega helt enkelt! De vet antagligen att de inte har så mycket kött på benen att de kan säkerställa att de ”vetenskapliga fakta” som man försöker pracka på allmänheten stämmer, varför man låter artikeln vara låst samtidigt som ingressen tydligt talar om att klimatförnekarna sprider myter så att budskapet nöts in hos allmänheten, men det ges ingen möjlighet att slå hål på DN:s argument.

Hade man haft någon form av ambition att framstå som en tidning som sysslar med seriös journalistik, så hade man publicerat artiklar som även belyser vad andra forskare som också studerar vetenskapen säger, de som man hänger ut som ”klimatförnekare”, men icke. Där är i och för sig DN inte ensamma, utan hela den svenska mediekåren bidrager till denna ensidiga och oseriösa debatt, där man försöker lura människor.

DN som själva påstår sig vara förkämpar mot fake news, är i princip själva mästare inom området – hycklare!

#vaknasverige

6 reaktioner till “DN publicerar ”fakta” som inte får ifrågasättas och förtränger att myntet har två sidor

 1. Mer koldioxid är bra för växterna
  Att beteckna detta som myt, är är så dumt att klockorna stannar … Läge för urinprov?
  Klimatet har alltid förändrats
  När jorden bildades var den ett glödande klot. Det fanns inget klimat vid denna tid, då vatten saknades. Vi har även den period som är raka motsatsen, som benämns ‘snöbollsjorden’. Om klimatet aldrig förändrats, hade vi inte haft ett ~3km tjockt snö- och istäcke här, började försvinna redan för ~28 000 år sedan eller så hade det fortfarande funnits kvar här, beroende på utgångspunkt. Utgår vi från allra första början, hade jorden fortfarande varit ett glödande klot … Icke att förglömma, klimatet förändras tydligt två gånger per år, här i den zon som betecknas som den ‘tempererade’. Här är en av alla artiklar DN skrivit i ämnet:
  https://www.dn.se/nyheter/varlden/vargmumie-fran-istiden-hittad-i-kanada/
  Om klimatet aldrig har förändrat sig, så kan logiskt inte heller de dramatiska händelser som påverkat jorden ha ägt rum, som t.ex. meteoritnedslaget för ~65 milj. år sedan. Massutrotningarna berodde på drastiska klimatförändringar, orsakade utav meteoriter och [super]vulkanutbrott.
  På 1970-talet varnade forskarna för en ny istid
  Det finns en och annan tidningsartikel om detta, ja. Om det är en myt, så måste DN själva vara en mytspridare (vilket de realistiskt är idag, med deras sätt att resonera), eftersom man så sent som 2005 (om inte senare) skrev detta:
  https://www.dn.se/nyheter/vetenskap/ny-istid-hotar-skandinavien/
  Varför kommer jag att tänka på ‘de tre aporna’ (numera uppdaterad till ‘de fyra …’, där den fjärde sitter och stirrar på en mobiltelefon), när media skriver om något kontroversiellt (som inte borde vara det) …? [ret]

  Gillad av 1 person

   1. Försiktigt med den mellersta! Den blev nyligen klassad som jämbördig med ‘romersk hälsning’ nyligen, utav de vänsterblivna …

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s