Sverige används som skräckexempel på danska Venstres landsdagar – vi ska inte bli som Sverige

Det sker allt oftare att Sverige används som skräckexempel på många håll i världen när man ska påvisa hur man inte ska göra och danska politiker som har oss inpå knuten kan med egna ögon se hur vi gått från att vara en blomstrande nation till att bli en nation i fritt fall som tyngs av ekonomiska problem, integrationsproblem, okontrollerad grov kriminalitet, förhöjt terrorhot och en utbredd extremism tack vare en ytterst oansvarig migrationspolitik som drivits fram av politiker som saknar både kurage och sunt förnuft.

I helgen gick det danska partiet Venstres landsmöte av stapeln och min danska favoritpolitiker Inger Stöjberg höll igår ett långt tal där hon även inkluderade en bit som kom att handla om Sverige – givetvis inte i positiva ordalag.

Ett fantastiskt tal som aldrig skulle kunna hållas av någon politiker i Sverige utan att det skulle bli svarta rubriker om ”islamofobi” och ”exkludering” dagen efter. Vi hade verkligen behövt en politiker med Stöjbergs kaliber i Sverige! ❤

Jag säger som jag brukar – snälla Danmark ta tillbaka Skåne (minus Malmö)!

#onlyinsweden
#geossenstöjberg

———————————

”Ett annat område där det ska vara balans är i migrationspolitiken. Vi har en förpliktelse att se till att hålla den balansen, så att inte bara våra generationer kan ha kännedom om Danmark utan också de kommande generationerna. Vi ska med andra ord ha en balans i migrationspolitiken som gör att Danmark fortsätter att vara Danmark även i kommande generationer.

Rätten till frihet som generationer före oss har lagt fundamentet till får inte försvinna och vi politiker har ett särskilt ansvar att säkerställa det.

Danmark ska vara ett öppet land för de som kan och vill. Det är med all rätt som vi kräver att man rättar sig efter våra värderingar, normer och regelverk. I Venstre är vi alla eniga om att vi ska värna om de grundlagsrättigheter som vi har i Danmark, eftersom det är en demokratisk lag och här bestämmer inte en självutnämnd shariadomstol.

Här har vi yttrandefrihet så att man kan säga och skriva det man menar samt rita det man vill och ändå få det publicerat i tidningen.

Här har vi religionsfrihet så att man kan dyrka vilken gud man vill. Det betyder också att man ska ta starkt avstånd när judiska gravstenar och symboler utsätts för vandalism. Därför vill jag också sända en hälsning till de danska judarna. Vi är med er. I det här landet kommer vi inte att acceptera sådana saker.

Och i det här landet har vi jämställdhet – flickor och pojkar samt kvinnor och män är lika värda! Man kan inte kräva särskilda rättigheter och påstå att simhallen ska delas upp eller hålla sin flicka hemma från lägerskolan om pojkarna från klassen också ska följa med.

Här vill vi inte ha barnbrudar och vi kämpar för att skydda flickorna – även när det gör ont.

I Danmark väljer vi själva vem vi vill leva tillsammans med och vem vi gifter oss med – det ankommer inte varken på fadern, farbrodern eller modern att besluta det.

Jag vet att många är bekymrade för att Danmark har förändrat sig för mycket de senaste åren. Det är ett bekymmer som jag delar och det är ett bekymmer som vi ska ta på allvar. Annars begår vi samma fel som man gjort i Sverige.

Den svenska eliten, det politiska etablissemanget och de svenska medierna slöt ögonen samt fördömde befolkningens bekymmer, något som de idag betalar ett högt pris för. Det kan inte korrigeras för loppet är kört.

Vi ska inte bli som Sverige. Vi ska inte ha det svenska tillståndet här, för vi ska ha det danska tillståndet. Vi ska bevara den danska liberalismen, kämpa för jämställdhet och skapa balansen!

https://www.venstre.dk/nyheder/venstres-naestformand-inger-stoejbergs-tale-til-venstres-landsmoede-2019

inger

En reaktion till “Sverige används som skräckexempel på danska Venstres landsdagar – vi ska inte bli som Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s