Finns det någon nationell plan för att få kvinnor som bär religiös klädsel i arbete?

Bilden är från en dansk tidning och föreställer två namnlösa kvinnor på Norrebro i Köpenhamn som inte har något med texten att göra, däremot är det kläderna som står i fokus.

När jag går på lunch om dagarna passerar jag ofta tre somaliska tonårstjejer som brukar stå vid en busshållplats och de klär sig precis som kvinnorna på bilden.

De verkar alltid glada och pratar livligt med varandra på sitt språk. Det jag har funderat över varje gång jag ser tjejerna är vad de ska jobba med när de gått ut skolan.

Måhända har de blivit inspirerade av oss i väst och vill ge sig ut i arbetslivet efter avslutade studier isället för att gifta sig och skaffa barn som är kutym i hemlandet.

Men vilken sorts arbete kan man ha när man måste iklä sig tält för att religionen förespråkar det? Urvalet är ytterst begränsat – såväl tillverkningsindustri som livsmedelsbranschen går bort direkt tillsammans med bevakning, rättsväsende, blåljuspersonal och vård. Att vara frisör, massör eller hänge sig åt andra yrken inom hälsa/skönhet/kläder blir också svårt.

Transportsektorn eller kontorsarbete samt administration på offentliga förvaltningar och dylikt skulle kunna gå, men det innebär i sådant fall att samhället måste acceptera kvinnoförtryckande religiösa plagg – vilket även är en säkerhetsrisk – som en del av vår vardag.

Så vad har staten egentligen för plan här eftersom vi har tusentals kvinnor i alla åldrar som bär religös klädsel och riskerar att bli en belastning för samhället om de inte kommer i arbete så att de kan börja bidraga till samhället?

Låt mig gissa – det finns ingen! Istället för att ställa krav på dessa växande grupper, låtsas våra styrande inte om problemet eftersom det är politiskt laddat och man inte vill stöta sig med ”utsatta” individer. Så istället för att agera låter man tiden gå och väntar antagligen på att problemet ska övergå till att bli explosionsartat, så att man per automatik tvingar befolkningen att acceptera den här nedvärderande kvinnosynen som en ny samhällsnorm.

Det här är bedrövligt från två håll – dels ett svek mot unga kvinnor som kanske drömmer om att skapa sig en egen framtid och dels att man påtvingar svenska folket ett medeltida synsätt på det täcka könet som vi lämnat bakom oss för länge sedan!

#onlyinsweden
#vigillarintefegapolitiker
#förbjudslöjapåbarn
#attanpassasigellerfortsättalevasomihemlandetdetärfrågan

11 reaktioner till “Finns det någon nationell plan för att få kvinnor som bär religiös klädsel i arbete?

  1. På sikt ger de oss det värdefullaste och allra viktigaste som finns nämnligen barn som kan växa upp och bli dugliga samhällsmedborgare.Vi här i väst har gjort allt fel när tex kvinnor skall ut i arbetslivet och sedan undrar dessa kvinnor varför de har svårt att att få sitt första barn och bli med barn vid 39 -års ålder.Sverige har inte haft någon familjepolitik att prata om utan alla har uppmuntrats att gå ut i arbetslivet och skita i familj och barn.Dessa hucklekvinnor gör allt rätt för att föra livet vidare.

   Gilla

   1. Men seriöst Rolf? Om tusentals kvinnor aldrig kommer i arbete utan lever på bidrag resten av livet och uppfostrar nya flickor att stå vid spisen och föda barn samt gå klädda i tält vilket omöjliggör ett normalt arbetsliv – hur kan du se det som något positivt?

    Gilla

   2. Ok,Jenny et.al.Naturen ser till att fylla ett tomrum och en obalans.Den skiter fullständigt i att kvinnor inte går ut i arbetslivet.För livet självt är detta oundvikligt och positivt.Det är också ett arbete att gå hemma och passa sina barn,baka eller sy kläder.Dock har det inte ansetts fint att vara hemma och passa barn i vår kultur.Och jo,vi har en obalans i födlotal och den ser naturen till att jämna ut.Detta är oundvikligt så länge det ser ut som det gör.Naturen är outgrundlig för oss människor men den är exakt och rättvis och livet går före allt.Jämför gärna med lämmeltågen.Vad är det som är så speciellt med att ha ett lönearbete? Går det inte bra att gå hemma och dreja krukor,baka bröd och sy kläder och samtidigt passa sina barn? Dessa kvinnor är i huvudsak inte här för att stå på löpande bandet på Volvo.De har förstått kvinnans livsuppgift och jo,naturligtvis kan västerländska kvinnor känna ett visst avund mot dessa.Kvinnans frigörelse har visat sig vara en katastrof.Jag säger det igen,det duger inte för en befolkning att kvinnor föder sitt första och enda provrörsbarn vid fyrtio.Det duger inte och jag blir chockad över att höra kvinnor som undrar ifall det är något fel på demk när de inte kan få barn vid den åldern.Det kan jag svara på och det är att de är för gamla för att få starka och livsdugliga individer ifall de nu öht kan klämma fram nåt missbildat skräp.Det bästa vore om dessa gamla kärringar inte får några barn.

    Gilla

 1. Oavsett utbildning så säger deras klädsel mycket om deras liv.
  De kommer troligtvis Gifta sig tidigt.stanna hemma och föda många barn.
  För staten kräver inte mer av dem.
  Och bidragen är så höga för många barn att de kan leva lyx på svenska skattebetalare.
  Har tyvärr erfarenhet av flickor som bara får gå ut efter skolan om pappan jobbar.
  En annan jobbar i skolan med sin man som förkläde.
  Men det värsta är om de jobbar så kommer arbetsplatserna anpassas efter dem.
  Som nu får lärarna inte ha julskinka, prinskorv och köttbullarna på julbordet pga att det kommit massa muslimer
  Som fått lärarjobb utan utbildning.
  Alla andras religioner och seder och bruk tvingas vi acceptera samtidigt som våra traditioner förbjuds oss.
  Ren Diskriminering.

  Gillad av 2 personer

 2. De blir hjälpredor i klasser med många invandrare, de står bredvid apotekaren när han/hon
  tar emot recept, de är på äldreboende och sitter i personalrummet och pratar på sitt eget språk.
  Har sett det med egna ögon bara under den här veckan.
  Snart checkar jag ut från det här sjunkande landet.

  Gillad av 1 person

 3. Dessa tältbeklädnader och olika typer av ansiktstäckning bör förbjudas i det offentliga, normalisera därefter bidragen till nybyggarna så de åtminstone inta har mer i bidrag än en infödd. Obligatoriskt språk och samhällskunskapsprov efter viss tid i landet. Icke godkänt på test är lika med enkel biljett hem igen på livstid.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s