Gott och blandat bland de nationella nyheterna

Ingen explosion av klimatalarmerande artiklar idag i mainstream media trots att det är fredag – har Greta-effekten månne avtagit? Samtidigt publicerar Aftonbladet nu ikväll en artikel om en ny studie som påvisar att rött kött inte är så skadligt som man tidigare larmat om. Är det nu det äntligen vänder?! 😉

Det vänder dock inte på avdelningen för grov kriminalitet – bombgruppen är på väg till Ludvika efter en kraftig explosion som sprängt bort en dörr i ett bostadshus nu ikväll samtidigt som en död person hittats i en lägenhet i Nora där en förundersökning om mord har inletts.

Efter polisattacken i Paris igår var det många som misstänkte en islamistisk attack och nu kan man konstatera att de hade rätt, eftersom gärningsmannen nyligen konverterat till islam samt hade kommit i dispyt med sin kvinnliga chef tack vare hans problem att interagera med kvinnor.

Socialdemokraterna fortsätter att försöka släta över sitt misstag att alliera sig med Muslimska Brödraskapet och idag kommer man med ett förslag om att införa en imamutbildning på högskolenivå, där syftet är att motverka de som förespråkar radikal islam. För att få verka som imam i Sverige måste man således enligt S ha genomgått högskoleutbildningen. Det lär finnas en hel del imamer som inte borde få predika i Sverige överhuvudtaget, men huruvida detta gäller överlag för alla imamer i landet eller bara de nya framgår inte. Jag har dock inget till övers för S oavsett vad de lockar med – det är trots allt deras förtjänst att islamismen fått fotfäste i landet!

Desto trevligare nyheter kom det från Liberalerna i eftermiddags i och med att Nyamko Sabuni deklarerat att inga religiösa inslag ska tillåtas under skoldagen samtidigt som hon utlovar en kraftfull offensiv kring integrationsfrågorna. Låter som en bra början och kanske kan vi hoppas på att L börjar avskärma sig från S för att istället närma sig M/KD/SD. Jag tycker åtminstone att man kan börja skönja en skillnad mellan höger- och vänsterblocken igen, vilket var ett bra tag sedan. Hoppas att det fortsätter på det sättet!

Källor: Aftonbladet, SvD, Daily Mail

vibes

En reaktion till “Gott och blandat bland de nationella nyheterna

  1. Har inte läst om studien än, men första funderingen är om de tagit hänsyn till det ‘extra’ som finns i industrikött, som nästan saknas helt i vilt. Det hör inte till vanligheterna. Har länge misstänkt att forskarna inte tagit hänsyn till helheten i sammanhanget, när de påstått att rött kött är farligt. Med ‘extra’ avses växtgifter, hormoner, GMO, antibiotika och andra mediciner (undvik därför hästkött ffa. pga. de två sistnämnda …). Kroppsfrämmande kemikalier som inte hör hemma i maten … Nötkött producerat i vissa länder kan även innehålla steroider.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s