De danska socialdemokraterna har kurage och till skillnad från sin svenska syltryggsmotsvarighet så hymlar de inte om hur verkligheten ser ut

Idag höll den nya danska statsministern Mette Fredriksen tal vid öppningen av Folketinget, vilket alltid sker den första tisdagen i oktober. Talet var annorlunda och hon var inte rädd för att sätta ord på dagens problem med kriminalitet och migranter.

Skillnaden mot Socialdemokraterna i Sverige är mycket märkbar och det spelar ingen roll om Löfvén utser Ardalan Shekarabi till sin efterträdare, vilket mycket tyder på efter dagens utnämning av Shekarabi till Socialförsäkringsminister, för skadan är redan skedd och oavsett om S nu försöker vända kappan efter vinden så har vi väljare inte glömt och kommer heller inte glömma de senaste decenniernas svek mot landet och dess medborgare. För övrigt har jag svårt att förstå hypen med Shekarabi, som sägs ha fuskat sig till sin framgång, men för att lyckas som politiker i Sverige är det en utmärkt merit att kunna ljuga!

Ett utdrag ur Mette Fredriksens långa tal som de svenska S-ministrarna kan ta lärdom av:

”En sak i vårt samfund där tillitskrisen varit större än alla andra är migrationspolitiken. I årtionden var det som om politikerna i Christiansborg och befolkningen utanför levde i två olika världar. Jag vet det, för jag började själv förstå hur fel allt var alldeles för sent. Den misslyckade integrationen har lämnat spår i skolor, bostadsområden och på arbetsplatser, men allra mest i kriminaliteten.

I fängelserna har fyra av tio utländsk bakgrund. Allt för många som kommit hit begår brott, eller så gör deras söner det. Våldsbrott är mer än tre gånger vanligare hos andra generationens manliga invandrare med icke västlig bakgrund än hos andra män.

När man kommer till Danmark och får chansen att leva i ett land med fri tillgång till utbildning, gratis vård, möjlighet att få arbeta samt leva i fred, så medför det vissa förpliktelser för att få bruka de möjligheterna. Om man inte uppfyller dessa så är det ett tillitsbrott.

Jag vill säga klart till hela befolkningen: Ni kan känna er trygga med att jag kommer föra den strama migrationspolitik som ett flertal backar upp om och vi måste också gå vidare. Regeringen vill se över hur man kan strama åt lagstiftningen vid missbruk. IS-återvändare, gängkriminella och avvisade asylsökande ska resa hem.

Samtidigt har tusentals människor kommit till landet utifrån – de har lärt sig danska, gått i skolan, utbildat sig, arbetar och delar våra värderingar. De ingår i samfundet, bidrager till gemenskapen och ska självklart känna tillit till att Danmark även är deras land.

Det är ett stort bekymmer att Europa inte har kontroll över gränserna. Migranter drunknar i Medelhavet. Vår regering önskar hjälpa människor som är på flykt. Hjälpa i närområdena, där vi kan hjälpa flest människor. De migranter som får asyl i Danmark ska självklart återvända hem och återuppbygga sitt land så snart det är möjligt. Det ger plats till att hjälpa nya migranter.”

Bravo Mette Fredriksen – Du kan konsten att tänka med huvudet framför hjärtat! Skicka gärna lite sunt förnuft över sundet till Dina kollegor! 👌👏

https://www.berlingske.dk/politik/laes-hele-statsministerens-tale-ved-folketingets-aabning

4 reaktioner till “De danska socialdemokraterna har kurage och till skillnad från sin svenska syltryggsmotsvarighet så hymlar de inte om hur verkligheten ser ut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s