Belgiens nya regering stramar åt regler för nyanlända – en omöjlighet i bidragsparadiset Sverige som har allt för många syltryggar till politiker

Medan Sverige fortsätter att vara en bidragsmagnet för världens ekonomiska migranter, så stramar andra länder åt reglerna. Belgien är ett av dem och den nya högerregeringen som består av de flamländska nationalisterna (N-VA), liberalerna (Open VLD) samt kristdemokraterna (CD&V) har en del att diskutera varför förhandlingarna dragit ut på tiden. Vissa saker är dock så gott som klara – till exempel att man ska strama åt reglerna för nyanlända, särskilt på bidragsfronten.

Integrationskurserna kommer exempelvis inte längre att vara gratis och de som misslyckas kommer att få böter. Det kommer även att vara svårare för nyanlända att få del av de sociala välfärdsförmånerna som subventionerade bostäder, barnbidrag och sjukvårdsförsäkringar.

Det allmänna mottot kommer att vara: ”Om du vill bli medlem i klubben så måste du först bidraga själv”.

Hear hear!

Men när någon enstaka modig svensk politiker med intakt ryggrad vågar yppa något liknande i Sverige så stämplas denne direkt som rasist, fascist, nazist och främlingsfientlig som sprider högerextrem dynga – ty den humanitära stormakten som ska rädda jorden rider igen och igen!

#onlyinsweden
#ryggradslösapolitikerbidragertilllandetsundergång

https://www.vrt.be/vrtnws/en/2019/09/27/integration-schemes-for-newcomers-to-become-more-stringent/

belgien.jpg

3 reaktioner till “Belgiens nya regering stramar åt regler för nyanlända – en omöjlighet i bidragsparadiset Sverige som har allt för många syltryggar till politiker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s