Ny norsk undersökning visar att andra generationens invandrare begår fler brott än föräldrarna men i Sverige fortsätter vi leva i förnekelse

Nya tal från Statistisk sentralbyrå (SSB) som beställts av det norska Fremskrittspartiet (Frp), visar att barn till invandrare har mer benägenhet att begå brott än de som själva invandrat.
 
Biträdande partiledare Sylvi Listhaug menar att vi måste sluta prata bort fakta.
 
SSB har aldrig tidigare undersökt sammanhanget mellan kriminalitet och invandrarbakgrund med så detaljerade siffror som de nu har gjort i den här undersökningen.
 
Självklart kan denna statistik även appliceras på Sverige, som har stora problem i kölvattnet efter decennier av oansvarig migrationspolitik, en misslyckad integrationspolitik och ett enormt utanförskap som skapats som ett resultat av den förda politiken. 
 
Idag inleds för övrigt de partiöverskridande samtalen om hur man ska komma tillrätta med gängkriminalitetens expansion och det hade inte skadat om våra politiker kastade ett öga på den norska undersökningen under mötet för att förstå grundproblemet. 
 
Men i Sverige 2019 där oskyldiga kvinnor skjuts till döds på gatan och gängen har tagit kontrollen, vill man inte kännas vid reella fakta utan fortsätter leva i förnekelse – övertygade om att den redan beprövade metoden med dialog, fler förebilder, armband och korv med bröd är det enda rätta i det nyliberala samhället där man värnar om alla individers rättigheter.
 
Dessutom betyder partiöverskridande samtal på ren svenska att alla partier utom ett – det vill säga det parti som vågar peka på roten till det onda och därför pekas ut som rasister, nazister och främlingsfientliga – inte är välkomna!
 
Verkligheten vill man inte höra talas om i regeringen eftersom det skulle peka på deras misslyckade politik och just därför kommer vi att stå kvar och trampa på samma punkt ett bra tag till. Resultatet av dessa ”samtal” kommer troligen generera i fler utredningar och inte de krafttag som samhället så väl behöver.
 
#avgåregeringen
#onlyinsweden
#slutalevaiförnekelse
 
norge.jpg

2 reaktioner till “Ny norsk undersökning visar att andra generationens invandrare begår fler brott än föräldrarna men i Sverige fortsätter vi leva i förnekelse

  1. Bloggen Det Goda Samhället har gjort en studie av svensk brottslighet och kommit fram till samma resultat som i den norska undersökningen, nämligen att det är andra generationens invandrare som är överrepresenterade i brottsstatistiken.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s