Wallström visar solidaritet med Palestina under Mellanösternbesök – kommer göra allt för att få fram de pengar som krävs i bistånd

Sveriges genom tiderna sämsta utrikesminister Margot Wallström är just nu på Mellanöstern-turné i Förenade Arabemiraten, Saudiarabien, Jordanien och Oman, med förhoppning om att prata med så många aktörer som möjligt i Jemen-konflikten där hon har nya idéer om hur man ska få stopp på kriget.

Hon har också stora förhoppningar om att få tala med så många länder som möjligt i den kommande generalsamlingen i FN för att försöka övertala dem att stödja FN:s flyktingorgan UNRWA som behöver 150 MUSD det här året, ett mål som blir svårare att uppnå efter att USA upphört med att ge humanitärt stöd till palestinierna.
-”Vi måste få fram pengarna. Vi ska göra allt för att lyckas, särskilt vid FN:s generalsamling och vi kommer att insistera på att få finansiering till UNRWA. Det är ett konstant problem och vi gör det här varje år, vilket vi kommer att fortsätta med. Vi vill se en långsiktig politisk lösning och vara försäkrade om att det finns finansiering för flyktingar eftersom det är viktigt för miljoner av palestinier. Jag stödjer palestiniernas rättigheter i kampen mot Israels framflyttning av positioner på Västbanken. Sverige erkänner Palestina eftersom vi förespråkar en två-stats-lösning och vi vill ge hopp till palestinierna i Palestina och överallt i världen. Vi vill se till att hjälpa palestinierna på alla sätt så att de kan uppfylla sin roll i en tvåstatslösning. Vi hoppas att vi kan dela vår erfarenhet. Det vore hjälpsamt om fler länder kunde följa vårt exempel och erkänna Palestina.”

Det är väl märkligt att alla skattepengar som Sverige redan öser över Palestina inte räcker, särskilt med tanke på att det besinningslösa slöseriet pågått i decennier? Just det, jag glömde att delar av biståndet indirekt går till att stödja terrororganisationer istället för att hjälpa befolkningen. Har Wallström överhuvudtaget tänkt på varför fler länder inte erkänner Palestina?

Det är helt klart osmakligt att vi har en utrikesminister som så öppet vurmar för Palestina och dissar Israel när vi istället borde hålla oss neutrala! Jag tror personligen inte att det kommer att stärka Sverigebilden internationellt när Wallström kommer att tigga pengar till Palestina på FN-mötet, men vårt rykte internationellt är i och för sig redan i botten så det kan nog inte bli värre än det redan är.

#dennyasverigebilden

https://www.arabnews.com/node/1548876/middle-east?fbclid=IwAR2LAi6ZLA7mi6OEHm-5GKK1_kttrkBiE5mZRMiu8BrpmIbMDatG6Ghw2fw

wallström

2 reaktioner till “Wallström visar solidaritet med Palestina under Mellanösternbesök – kommer göra allt för att få fram de pengar som krävs i bistånd

  1. Något som ändå är kännetecknande för socdem.och V är att de har solidaritet med den svage och utsatte,generellt säger jag nu och tar inte parti för någon part här.Det är dock inte fint av Israel att legitimera illegala ockupationer av palestiniernas mark och hus.Jag förstår palestiniernas oro över det övergrepp som Israel utsätter dem för.Jag tycker att socdem och vänstern står för en fin människosyn.Hur tycker du att man skall lösa de illegala bosättningarna?

    Gilla

    1. Jag anser att Sverige bör förhålla sig neutrala och anser att båda sidor är lika goda kålsupare. Är tveksam till om det någonsin kommer att bli en tvåstatslösning när det är en så pass infekterad konflikt.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s