Propaganda och informationskrig – sanningen bakom Hong Kong-protesterna är inte vacker och vi manipuleras

Jag har en trogen följare av bloggen som bor i Kina sedan lång tid tillbaka och han påpekar ofta att det som västerländsk media skriver om Kina inte är sant utan att det handlar om ett informationskrig dirigerat av USA för att genom MSM indoktrinera oss.
Kinas hantering av muslimska extremister är ett exempel där vi i väst får uppmålat en bild om att alla muslimer i Kina placeras i interneringsläger trots att det i verkligheten handlar om att agera mot vissa radikala element som är ett hot mot landets säkerhet.
Nu senast är det Hong Kong-protesterna som används som ett slagträ av de USA-styrda medierna i MSM för att få oss att tro att det är vanliga Hong Kong-bor som är ute på gatorna och genomför fredliga protester där de möts av våldsamt gensvar på Kinas order, när ”protesterna” i själva verket är iscensatta och man vill inbilla oss att det är något slags befrielsedemonstrationer för ”demokrati”. Det kallas USA:s styrda ”färgrevolutioner” och vi har sett USAs metoder för att åstadkomma dessa ”regimbyten” många gånger tidigare i till exempel Venezuela, Armenien och Makedonien. Den våldsamma, svartklädda, maskerade gatu-mobben är inget annat än en CIA-styrd lynchmobb understödd av ett massivt propagandadrev.
Svenska media publicerade nyligen ett reportage om en demonstration i Hong Kong där ”arrangörerna uppskattade deltagarna till 1.7 miljoner” och att protesten var till stöd för demokratidemonstranterna. Media mörkade att polisen uppskattade antalet till 470.000 och att demonstrationen var mot ”demokratidemonstranternas”, det vill säga  3,5% av befolkningen, men bilder som denna klipps bort.
Den delade artikeln från Free West Media beskriver hur europeiska journalister som arbetar för USA-finansierade tidningar aktivt bidrager till att kabla ut den friserade bilden av demonstrationerna i Hong Kong.
Länkar även till artikel om varför Donald Trump vill köpa Grönland, där även Kina spelar en viktig roll.
freewestmedia.com/2019/08/21/why-does-trump-want-to-buy-greenland/

18 reaktioner till “Propaganda och informationskrig – sanningen bakom Hong Kong-protesterna är inte vacker och vi manipuleras

 1. Jag tycker att det är bra ifall befolkningen i Hong Kong får hjälp utifrån,det tycker ankarbarnen som befinner sig runt om i världen också.
  #isolerakina

  Gilla

  1. Vad som händer just nu är att de genuina Hong Kong borna får hjälp, dels inifrån, dels från andra kineser i Kina. Just nu demonstrerar 600 taxi chaufförer mot våldet från de maskerade, våldsamma, svartklädda ”demokratidemonstranterna”. Dom sätter stora flaggor på bilarna, Kinas nationalflagga, och skyltar med texten, I love Hong Kong – I love China – I am Chinese. Se själv.

   I stora demonstrationer, 90,000, 100,000 och 470,000 deltagare har man demonstrerat mot våldet. Lärarna har demonstrerat mot våldet, men svenska lögn media antingen mörkar eller ljuger. För mig är dessa svenska journalister bara vidriga kryp, fega ynkliga stackare som inte våga tala sanning, syltryggar som borde ställas inför rätta för ”mened”. Skriv gärna till tidningarna och citera mig.

   Gilla

 2. Hej !
  Tack för en intressant blogg! Tror dig dock inte vad anser om Hongkong demonstrationerna .
  Vad jag förstått gäller de Kinas krav på att få vissa Hongkongbor utvisade till fastlandet och en säker död. Kina är lika rättssäkert som Iran !
  Om det exakta antalet i varje demonstration tror jag vare sig polisen i HK ell du vet svaret.
  Glöm inte att HK lever farligt ! Kina kan på några timmar skicka in flera miljoner soldater som täpper till det lilla andningshålet.
  Förvånad över att Hongkong fortfarande lever !
  Mvh
  Karl-Otto
  Skickat från min iPad

  Gilla

  1. Dessa ”vissa Hongkongbor” är korrumperade tjänstemän som stulit och flytt med stora belopp till Hong Kong där dom gömmer sig. Det rör sig om miljarder. Kina är besluten att stoppa denna korruption, och den nya lagen skulle ha möjliggjort att både pengar och förövare skulle ha återbördats till Kina. Kinas rättsväsende är idag betydligt bättre rättssäker än det svenska. Iran vet jag inte mycket om. Vad som händer är att dom sätts i häkte efter att ha återbördats, polisen utreder, sedan får dom erbjudandet som en plea bargaining att lämna tillbaka pengarna, erkänna brottet och göra offentlig avbön. Sedan kan det bli någon månads fängelse, varefter dom är fria. Vägrar dom blir det vanlig offentlig rättegång precis som i Sverige. Kina kommer inte att skicka in någon militär, förutom om USA försöker invadera. Däremot står Kinas motsvarighet till svenska polisens insatsstyrka redo på andra sidan gränsen till Shenzhen. Det är en polisstyrka, inte militär. Polisen i Hong Kong är ganska bra på att uppskatta antalet demonstranter.

   Jag har själv, första hand och nyligen, upplevat hur sådana stölder går till. VD för en stor privatskola stal eleverna terminsavgifter och försvann. Pengarna flyttades utomlands, och nu sägs han påstå att han förföljdes i Kina. Jag kände honom personligen och jag känner hans efterträdare. Lögn. Skolan överlevde med en statlig rekonstruktion och statliga garanterade lån. Elevernas skolgång avbröts inte. Han stal alltså pengar familjerna hade sparat i åratal för att ge sina barn en bra utbildning. Varför skall dessa kräk skyddas i Hong Kong.

   Gillad av 1 person

 3. Dessutom, USA är helt öppna med hur som arbetar. Deras grundorganisation för att åstadkomma dessa regimbyten heter National Endowment for Democracy (NED), dom grundar sedan otaliga NGO lokalt i syfte att sprida våld och desinformation hur man implementerar ”demokrati”. Man rekryterar frivilliga volontärer för att starta kurser i ämnen som engelska språket, men studiematerialets syfte är just att åstadkomma färgrevolutioner, utan att direkt säga så. Jag har själv en gång blivit rekryterad och har läst materialet. Först var det en grooming period på ett par månader med politiska diskussioner över kaffe, sedan att assistera, och till slut starta egna kurser. Jag tog avstånd. Intressant nog är man helt öppen med vad man gör i Hong Kong. Till exempel presenteras Ching Yin Johnson Yeung, en av ledarna för Civil Human Rights Front (NGO i Hong Kong), som enligt DN leder demonstrationerna, som en av NEDs “fellows”.
  https://www.ned.org/fellows/ching-yin-johnson-yeung/?fbclid=IwAR22gkozF8nhsChcLSyjYIVPYHZjDv7j6ErJKEg4UcCmJljz7–GegeNLH4. USAs “svarta hand” är ingenting som måste bevisas. Det redovisas öppet av USAs centrala organ för infiltration i andra länders interna angelägenheter

  Gillad av 1 person

   1. Det är helt OK. Jag har inget konto på FB, jag kan nå FB, men som vanligen händer är att FB begär att man skall skicka kopia på legitimation. Naturligtvis för att åsiktsregistrera.

    Gilla

  1. Men varför skulle man inte vara öppen med det? Det är väl aldrig en skam att hjälpa en liten befolkning mot en jätte som Kina? Varför skulle man dölja en sådan heroisk insats?
   Vad som retar mig(och Trump) är att Kina inte respekterar internationella överenskommelser.Man ägnar sig åt industrispionage,stjäler patent med mera västfientlig verksamhet.Nu skall jag berätta en historia från verkligheten om hur det kan gå till.
   För några år sedan var en kinesisk grupp inbjuden till en kemteknisk industri i Sverige.Man framställer en patenterad produkt och kineserna var väldigt intresserade av detaljer kring tillverkningen,bland annat den kemiska sammansättningen på ingående ämnen i slutprodukten.Vid rundvandring i fabriken ”råkade”en kines ramla ner i kembadet så att kemikalier skulle fastna på kropp och kläder för senare analys.Det slutade med att kinesen högtryckstvättades och att hans kläder togs om hand.Det är så här man arbetar för att stjäla kunskap.
   Du vet säkert hur det fungerar Karl W?

   Gilla

   1. Rolf, är det å svårt att fatta att det finns ett enda Kina, där Hong Kong och dess befolkning utgör en del. Det är inte fråga om någon Hong Kong befolkning mot Kina. Hong Kong är ingen stat eller land utan en del av Kina. Kina respekterar överenskommelser, men som bekant gör inte USA det. Jag vet mycket väl hur propagandan fungerar, och uppenbart tjänar just du den just här. Det här är mitt hemmaområde, och bara för din information, det går inte att ”stjäla” en tillverkningsprocess genom att ”ramla i” någonstans. Vill man analysera produktens sammansättning går man bara och köper en flaska av produkten och analysera den, men den analysen berättar ingenting om processen som skapade produkten, vilken kan vara patenterad. Det är idag nästan unikt att kunna patentera en produkt, det är processen som patenteras. Vad du skriver är bara rent svammel och har ingen verklighetsförankring.

    Gilla

   2. Du börjar att överdriva och därmed blir det bekräftat att du är en del av kinas prapaganda.En betald nyttig idiot? Hoppas att ingen tror på dig Karl W.Jag vet bättre för jag sitter på förstahandskällor i Sverige.Ankarbarn som lämnat Hong Kong.De hatar kineserna skall du veta!! Karl W

    Gilla

   3. Karl W,kalla inte Hong Kongbor för kineser.De är asiater men kineser är de inte.Prova att kalla ett ankarbarn från Hong Kong för kines,då får du veta skillnaden ifall du inte redan vet den och det tycks du ju inte göra!

    Gilla

   4. Rolf. Skärp dig, du börjar utträda som en trotsig tonåring mot bättre vetande. Jag har omkring 1.4 miljarder förstahandskällor runt mig, varav en hel del i Hong Kong. Att du lyckats hitta en enstaka ”förstahandskälla” just i Sverige är väl inte så konstigt. Sverige är ju världsberömt som ett gömställe för terrorister och kriminella på flykt undan rättvisan. Dom behöver ju inte ens legitimera sig och får skydd av regeringen som ”flyktingar”. Flyktingar från rättvisan faktiskt, och inte lär dom ha något vänligt att säga om Kina av lättförklarliga skäl. Det är inte jag som kallar folk i Hong Kong kineser, det är som själva, och dom är stolta över det. Nu har du ju lite rätt förstås. Joshua Wong, killen som olaglig uppviglade till upploppen för några år sedan och har nu två fängelsedomar i belastningsregistret, är inte kines. Hans föräldrar är från Indonesien och Malaysia.

    Gilla

   5. Karl W,
    Den ende som jag kan komma på som är på flykt från rättvisan är en kines som misstänks ligga bakom mordet på en svensk kvinna i Göteborg 2003.Var kräket gömmer sig vet ingen men förmodligen i sitt hemland Kina.En tvättäkta kines från Kina.

    Gilla

   6. Rolf, att detta är det ”enda du kan komma på” är väl det en klar illustration över den nivå av insikt i sakfrågorna och intellektuella kapacitet du besitter.

    Gilla

 4. Men Karl W,du måste förstå att man mer och mer blir fundersam över dig,helt opåkallat och gång på gång hyllar du Kina och i det närmaste kör samma retorik som det officiella Kina om ”förbrytatare och kriminella”som är ”kritiska mot Kina.Jag frågar dig nu direkt,är du rekryterad av Kina för att sprida en positiv bild av Kina? Du börjar att bli aggresiv i dina svar och överdriver den positiva bildrn av Kina.Stanna du där Karl W?
  Svara nu på frågan ifall du är rekryterad av Kina? Det behöver ju inte vara olagligt isåfall men akta dig så att du inte går över gränsen och börjar spionera på Sverige! En skitstövel är du gosse!Det är sådana som du som är riktigt farliga för mitt land,Sverige.

  Gilla

  1. Jag är inte rekryterad av någon, och jag läser inte några ”officiella Kina” ”retorik”, men du själv visar alltmer upp en retorik som tydligt pekar på att du är en av dessa ryktesspridare som systematisk sprider falska rykten och skvaller om Kina och kineser och som stöttas av CIA och NED. ”Aggressiv” sant – jag är absolut inte förtjust i lögnare och skvallertackor som sprider lögner, och säger det, och jag ser ner på dom som rena avskum. Och hur vet du vad den sanna bilden av Kina är. Du har kanske läst de instruktioner du har fått, det har även jag, så jag vet vad dom innehåller och jag kan se att du följer dom. I varje fall är de sådana instruktioner du framför här. Ja – jag tänker stanna i Kina, jag skulle aldrig kunna leva i det sönderfallande falska och förljugna våldsland som Sverige har blivit med deras ljugande propagandister. Sverige har ju aldrig varit tryggare – eller hur, du tror nog på ”ledaren” Löfven. Jag bara undrar när folket kommer att upptäcka hur hur en annan, Nicolae Ceaușescu, behandlades den 21 december 1989, och vi får väl hoppas att Löfven inte kommer att möta samma öde som Nicolae Ceaușescu på juldagen det året. En ”skitstövel” är jag definitivt i Sverige, jag bryter mot den mest fundamentala svenska grundsatsen, avslöja aldrig syltryggar, ryktesspridare eller lögnare. Oroade sig inte, jag kommer aldrig att gå närheten av Sverige igen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s