Antalet avrättningar i Iran bland de högsta i världen – ändå gullar vår svenska regering med regimen

Igår satt Margot Wallström med anhang och gullade med de iranska regimföreträdare som besökte Sverige. Idag varnar FN:s experter på mänskliga rättigheter för att förra årets inskränkningar i yttrandefriheten samt brott mot rätten till en fri och rättvis rättegång i den islamska republiken, inkluderar 253 rapporterade avrättningar av vuxna och barn.
 
Iran har bland annat 80 åtalspunkter som leder till dödsstraff – inklusive prostitution, homosexualitet, droginnehav, ”Utföra krig mot Gud, korruption på jorden, hädelse och förolämpning av profeten”.
 
Bland de sju barn som avrättades förra året, fanns två 17-åringar som anklagades för våldtäkt och rån, som de ska ha tvingats erkänna under tortyr.
 
Etniska minoriteter som Arab Ahwazis, Azerbaijani Turks, Baluchis och kurder lider också av att de nekas sina mänskliga rättigheter. Kurdiska politiska fångar som anklagats för att ha begått brott som strider mot den nationella säkerheten representerar nästan hälften av det totala antalet politiska fångar i Iran.
 
Hade vår regering haft lite stake så hade man antingen vägrat att ta emot den iranska delegationen, eller så hade man åtminstone genomfört någon form av protest under mötet och överlämnat en kravlista. Att man behandlar denna förtryckarregim som vilket demokratiskt land som helst och dricker kaffe med ett leende på läpparna är inget annat än en skymf mot alla offer samt alla flyktingar som fått en fristad i Sverige genom åren!
 
Skäms Margot Wallström och regeringen Löfvén som påstår sig stå upp för allas lika värde – ni är inget annat än hycklare!
 
#onlyinsweden
 
iran.jpg

3 reaktioner till “Antalet avrättningar i Iran bland de högsta i världen – ändå gullar vår svenska regering med regimen

  1. Jag har ingen speciell kunskap om vad som pågår inne i Iran, men däremot vet jag mycket väl hur den amerikanska propaganda apparaten fungerar. Förlängningen av den i Sverige kallas MSM, SVT/SR, Google, FB, och Twitter. Det är enbart genom dessa USA styrda kanalerna vi får information, så stämmer det vad dom indoktrinerar oss med? USAs syfte är ju att framställa Iran i så negativ dager som möjligt, USA vill ju åt deras naturrikedomar och kontrollera dom som en vasall. Min egen högst kvalificerade gissning – NEJ. Vi hör samma ylande om samma sak i Kina, och där vet jag med 100% säkerhet och med förstahandsuppgifter och direkt insyn på plats att det är LÖGN. Hur det är med Iran vet jag inte men spåren av CIA förskräcker när det gäller andra platser. Jag tror alltså inte på alla dessa skräckscenarios som matas ut via de amerikanska propagandakanaler, trots att jag inte vet vad som är verkligheten. Svenskarna är idag lika indoktrinerade och hjärntvättade som tyskarna var för 100 år sedan. Det bästa vi kan göra är att samtala med Iran, då kan vi påverka. Isolerar vi oss mister vi det tillfället.

    Gilla

    1. I Iran är det ju kvinnor som protesterar mot slöjtvånget förutom rapporterna om tortyr och avrättningar. Utrikesministern sade ju själv vid besöket i Sthlm att han stödjer bl.a. sharialagar och dödsstraff för homosexuella så svårt att se att det är indoktrineringsmedia som målar upp en falsk bild.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s