Hanif Bali petas från sina utskottsplatser – Moderaterna verkar eftersträva att göra Liberalerna sällskap i botten

Nyligen diskuterade jag Hanif Bali med en vän som menade på att M aldrig kommer att peta Bali eftersom de inte har råd med det och att han därför var ”skyddad”. Enligt uppgift till Aftonbladet gör nu Moderaterna dock något så knasigt som att peta Bali från de två suppleantuppdrag som han har i riksdagen – ett i EU-nämnden och ett i arbetsmarknadsutskottet. Bali ska tydligen ha accepterat beskedet.

Det är inte första gången som Bali är i blåsväder för att han vågar säga som det är – tidigare har han blivit av med såväl flera tunga uppdrag i riksdagen som sin plats i partistyrelsen.

Jag måste erkänna att det kom lite oväntat – såväl Hanif Bali som Christian Sonesson är Moderaternas flaggskepp som hjälpt till att hålla dem flytande och att peta Bali är bara så ogenomtänkt. Det mest logiska hade istället varit att peta Ulf Kristersson som är den reella belastningen för partiet!

Kräftgången i opinionen kommer nu att vända nedåt och man lär förlora röster på det här, men tydligen är det viktigare att backa en före detta politiker som verkligen inte gjort så mycket för Sverige som man vill påskina!

#backahanif
#onlyinsweden
#nyamoderaternasfall

4 reaktioner till “Hanif Bali petas från sina utskottsplatser – Moderaterna verkar eftersträva att göra Liberalerna sällskap i botten

 1. Nu måste jag först erkänna att jag inte vet exakt vad som hänt i det här fallet. Tydligen har Hanif uttalat sig negativt om Carl Bildt. Oberoende av vad som sagts eller skrivits så måste man konstatera att Hanif fått se sina släktingar mördade av Mullorna och deras hejdukar i Iran. Att han därför är känslomässigts involverad torde därför vara självklart. Palmes ord om ”diktaturens kreatur” stämmer därför väl in på Irans utrikesminister. Om nu inte CB kan förmå sig till att ta avstånd från den här mullan, så är det sorgligt för att uttryck det milt. När Raport visar Eliasson kramande ”sin gamle vän” förstår jag att Hanif blir upprörd. Det borde M både förstå och ha överseende med. Kanske borde M i stället fråga CB varför han inte protesterar mot besöket. Att peta Hanif verkar mer som en eftergift till AB som länge fört en kampanj mot en av Ms mest populära riksdagsmän. I stället borde man kasta ängsligheten överbord och stödja Hanif. Det skulle ge mer röster. Nuvarande handlande leder sannolikt till att fler gamla Mväljare säger adjö till partiet.

  Gillad av 1 person

  1. Vad han skrev var ungefär att Carl Bildt aldrig har haft rätt och inte begriper sig på det han pratar om. Carl Bildt är en mycket erfaren, slug och hänsynslös politiker som är en av de farliga dolda makthavarna i den djupa staten med tentakler och vänner långt in i USAs djupa stat, inklusive CIA och NSA. Om vi nu vill förändra Iran så är väl det värsta vi kunde göra att isolera oss från landet. USA vill åt Irans naturrikedomar och förhindra att Iran närmar sig Kina, Ryssland och Indien. Carl Bildt är en oberoende operativ för USA som arbetar på att verkställa vad USA vill åstadkomma. Man kan väl kalla honom USA agent eller CIA agent, även om det är lite långsökt. Hanif är en av de få politiker i Sverige som är rakryggad, och därför är eliten vettskrämd för honom. Målet blir att behålla honom inom partiet för att försöka kontrollera och eliminera hans inflytande. Katastrof scenariot är att sparka honom, vilket skulle öppna för att han gick till SD.

   Gillad av 1 person

 2. Alliansregeringen var en oerhört korrupt regering där tex Carl Bildt låg bakom att Ryssland kunde bygga sin gasledning nära Gotland.Att han vid tidpunkten ägde aktier i Lundin Oil och ryska Gazprom spelade naturligtvis in.Man får hoppas på att Bildt får leva och ha hälsan så att lagar kan ändras och han ställs inför skranket.Det han gjorde är att betrakta som landsförräderi.Det är inte alls bra att ha ett korrupt styre för det förhindrar ett styre för landets bästa samt korruption sprider sig som en sjukdom inom statens myndigheter.
  Det tar tid att rätta upp det men som jag ser det är den nuvarande regeringen på rätt spår.Man har tex knutit Säpo närmare sig och det är bra.Ett annat exempel är att skatteverket har fått befogenheter som är nödvändiga för att bekämpa kriminalitet.
  #ställskithögenbildtmotväggen

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s