En plump i protokollet för Trump eller ett sätt att vilseleda media?

Jag trodde först det var fake news när jag såg rubrikerna i utländsk media om att USA:s president Donald Trump bestämt sig för att ställa in statsbesöket i Danmark på grund av att den danska statsministern deklarerat att Grönland inte är till salu, men dansk media verifierar detta och Trumps tweet ger tydligt besked.

”Danmark är ett väldigt speciellt land med otroliga människor, men baserat på statsminister Mette Fredriksens kommentarer om att hon inte har något intresse i att diskutera köpet av Grönland, så kommer jag att skjuta upp vårt planerade möte om två veckor till en annan gång.”

Hos den inflytelserika huvudstadstidningen Washington Post var historien kvällens mest lästa och inom loppet av ett par timmar efter Trumps tweet kom det över 2000 kommentarer till beslutet.

En läsare skrev:
”Skulle den kinesiska presidenten ställa in en resa till USA bara för att Trump inte vill sälja Texas till honom? Det finns ingen utrikespolitisk strategi i detta och det handlar bara om Trumps sårade ego.”

Jag tycker att Trump för det mesta gör bra saker, men det här låter ju helt befängt! Statsbesöket handlade väl inte bara om Grönland? Mycket märkligt agerande som påminner och inte särskilt statsmannamässigt var min första reaktion. Men är man vän med en foliehatt får man alltid nya perspektiv på tillvaron och troligen handlar det om att sända ut dimridåer för att hålla MSM sysselsatta med annat.

Det positiva med detta är dock att de danskar som lagt ut stora summor på att forsla dit den stora nidballongen av Baby Trump har gjort det i onödan!

https://jyllands-posten.dk/international/usa/ECE11564029/trumps-aflysning-af-besoeg-i-danmark-udloeser-byge-af-kritik-i-usa/

trump

6 reaktioner till “En plump i protokollet för Trump eller ett sätt att vilseleda media?

 1. Han har gjort en bra sak under som president och det är att knäcka ryggen på kineserna.Det går inte att ha frihandel med ett land som konkurrerar med obefintlig miljölagstifning och arbetarna hålls som djur.Fler och större tullar på kinesiska varor så att de lär sig hut.
  Danmark är nog på hans shitlist numera.

  Gillad av 1 person

 2. Tur att man är vän med en foliehatt som kan reda ut begreppen.😁
  Googlar man ”Qanon” så får man lite nya perspektiv och vissa säger att det kan ligga till grund för Trumps agerande som handlar om att sända ut dimridåer för att finta MSM.

  Gilla

 3. Intressant, fick en funderare när jag läste för ett tag sedan, att Trump tycker 5G är bra och skall genomföras. Detta trots dess negativa påverkan av allt biologiskt, som jag inte sett honom nämna, medvetet eller inte. Han brukar normalt vara påläst innan han yttrar sig, även om han inte ovanligt är klumpig i hur han uttrycker sig. Det gav mig en indikation om att Trump inte är folkets man, utan en representant för en konkurrent till ‘The Deep State, som han bedriver krig emot. Det behövs dock mer än så, för att konstatera något dyligt.

  Hur som helst, så får jag i denna artikel inte ihop det med ‘att skjuta upp‘ skulle betyda det samma som ‘att ställa in‘.

  Gillad av 1 person

 4. Varför fortsätter ni att använda en viss sökmotor som drivs av en firma vars inställning till sanningen och ovinklade nyheter är bevisat odemokratisk?
  Här är alternativ
  https://www.howtogeek.com/113513/5-alternative-search-engines-that-respect-your-privacy/

  Istället för att använda denna firmas namn för att säga att ni söker på nätet. säg och skriv istället ”söka på nätet” eller ”kolla på nätet”. Det låter så billigt att svänga sig med denna firmas namn.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s