Lärarbristen fortsätter men de utlovade krafttagen från regeringens sida uteblir och skolan fortsätter sitt förfall med våra barn som de största förlorarna

Ett nytt läsår står för dörren och likt varje skolstart så larmar många kommuner om fortsatt lärarbrist. Enligt en enkät från Ekot, svarar 113 kommuner, drygt hälften av de 202 kommuner som svarat, att lärarbristen i den kommunala grundskolan är ett problem. Flera kommuner som nu uppger att det inte är problematiskt tror dessutom att det kommer att ändras inom några få år.

Det känns tryggt som förälder att ha små barn i skolan eftersom regeringen i Sverige verkligen värnar om nästa generation som ska ta över efter oss… hur var det nu med Fridolinens löfte om att fixa skolan på 100 dagar?

Utgångsdatumet är sedan länge passerat och situationen blir bara värre och värre med exempelvis för stora klasser med för få lärare – framförallt specialpedagoger som behövs till barn med särskilda svårigheter och stökigt på skolorna eftersom lärarna saknar befogenheter varför många barn blir åsidosatta eftersom de stökiga eleverna tar upp för mycket tid och resurser för övriga elever. Resultatet är sönderstressad personal som flyr yrket och genererar brist på certifierade lärare, elever som inte mår bra i en dålig arbetsmiljö samt får en undermålig utbildning vilket sedan visar sig i de årliga PISA-undersökningarna samtidigt som klyftorna ökar. Kanske är det dags att åter förstatliga skolan så att satsningar på skolan inte styrs av enskilda kommuners ekonomi och prioriteringar?

Våra styrande har som sport att lova vitt och brett varje år – genomskinliga löften som de aldrig kan hålla – resultatet blir därefter med lärarbrist, elever som mår dåligt och framförallt uteblivna studieresultat. Hade det här varit ett vanligt företag hade VD:n fått gå för länge sedan, men tyvärr tänker vi inte så när det handlar om våra barns framtid, som är det viktigaste vi har, utan vi låter politikerna hållas och accepterar nedskärningar samt deras dåliga ursäkter om att det varje år saknas pengar, trots att vi med egna ögon ser att det finns extremt mycket pengar när det handlar om andra sektioner och samhällsgrupper.

Ett skoluppror vore på sin plats, där även föräldrarna deltager och kräver att regeringen agerar – det går inte att tulla på något så viktigt som våra barns rätt till en gedigen utbildning!

Vad får vi egentligen för att vi betalar en av de högsta skatterna i världen? En undermålig skolgång för våra barn, en haltande vård med en personalstyrka på väg in i väggen för gott, en polis som inte har tid att rycka ut på larm, ett rättsväsende som samlar ärenden på hög och inget skyddsnät om något händer!

När har svenska folket fått nog?

#onlyinsweden
#förstatligaskolan

Källa: SvD

6 reaktioner till “Lärarbristen fortsätter men de utlovade krafttagen från regeringens sida uteblir och skolan fortsätter sitt förfall med våra barn som de största förlorarna

  1. Här borde Greta och hela hennes hord av ”experter” verkligen stå upp för något så förbannat viktigt, istället för att åka jorden runt och skrämma barn med sina fantasier….

    Gilla

  2. Vad vi får för skatterna, svår gissning – massinvandring?? Sedan påstås stora delar av dessa vuxna nybyggarelever ha en utbildningsnivå av fåraherdar. Kan det hänga ihop med behovet av valboskapen, tillika fårskocken. Varför inte sätta skolan i aktiebolagsform och mäta resultaten. Möter inte VD och avdelningscheferna, alltså rektorerna, målsättningarna om viss utdelning, skolresultat, blir det ingen bonus eller sparken. Ge dom dessutom befogenheter och verktyg att göra jobbet. Undrar vad en rotting kostar eller fungerar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s