Plötsligt händer det och man gläds åt det lilla

Det är inte ofta och nu var det ett bra tag sedan, men ibland händer det – som idag – att det faktiskt inte hänt något särskilt i Sverige. Med det menar jag inte att det varit kolugnt – småbrott sker alltid och Löfven lyckades klanta till det idag igen genom ett mindre genomtänkt uttalande i DN där han menar att rika människor till viss del är medskyldiga till den eskalerande grova gängkriminaliteten på grund av deras konsumtion av droger – där Djursholm och Danderyd pekas ut som de värsta områdena när det gäller användandet av narkotika i landet.

Däremot har det för första gången på länge inte rapporterats några skottlossningar, allvarliga knivhuggningar, rån, bilbränder eller våldtäkter i media som ska ha skett idag – inte ännu iallafall och i dessa tider när vi matas med detta i princip varje dag, så är det en lättnad när det uppstår sådana här små andningshål. Man får helt enkelt vara glad så länge ingen dör och med det sagt är det sjukt att man hela sänker ribban för vad som är acceptabelt!

Tragiskt att man ska behöva tänka i dessa banor, men så är det att leva i Sverige av idag. Det är inte konstigt att man drömmer sig tillbaka till den tid när riktigt grova brott som idag är vardag istället hörde till ovanligheterna. Tyvärr är det svunna tider som aldrig kommer igen och våra barn måste lära sig att anpassa sig till ett nytt rått samhällsklimat, vare sig de vill eller inte.

#detnyasverige
#geossflerandningshål

En reaktion till “Plötsligt händer det och man gläds åt det lilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s