Det har skett många avskyvärda attacker den senaste tiden – människor verkar inte ha några spärrar längre

Bara dagar efter att en 8-årig pojke avled efter att ha knuffats framför tåget i Frankfurt av en eritreansk 3-barnsfar förra veckan, skedde en liknande attack i Madrid.

Incidenten skedde i fredags morse på tunnelbanestationen Arguelles i centrala Madrid. När ett tåg kom in på stationen och människor röde sig framåt på plattformen blev en ung man helt plötsligt sparkad med en karatespark i ryggen och föll ned på spåret. 23-åringen lyckades dock snabbt rulla in i mellanrummet vid sidan av spåret med bara några centimeter till godo samt bara några sekunder innan tunnelbanetåget körde förbi.

Passagerare såg i panik vad som hände och visste inte om mannen överlevt eller inte. Några personer höll fast angriparen tills vakter anlände till platsen och kunde gripa honom. Ingen såg något som skulle föranlett attacken som skedde helt oprovocerat.

Mannen identifierades som en 30-årig brasiliansk medborgare vid namn Bruno som är känd av polisen sedan tidigare då han begått flera andra brott i Madrid och även varit arresterad. Eventuellt kan psykiska problem vara en bakomliggande orsak till mannens beteende.

Innan attacken på den 8-åriga pojken i Frankfurt, hade det skett en annan tågattack i Tyskland där en kvinna knuffats framför ett tåg.

Även om det är en slump så tycker jag att det är obehagligt att det sker flera attacker där människor knuffas framför tåg och man får hoppas att det inte inspirerar fler knäppgökar. Den röda tråden är att förövarna varit kända hos polisen sedan tidigare, vilket tyvärr inte är något ovanligt numera då polisen överlag inte har resurser att hantera alla brott som sker. Det ser vi även i Sverige där många anmälningar läggs ned och de som ringer in får vara glada om polisen överhuvudtaget rycker ut och om de gör det får man vara beredd på att behöva vänta i timmar.

Överlag har det skett många obehagliga incidenter den senaste veckan med dels tågincidenterna och dödsskjutningarna i USA, men även en pojke som högg ihjäl sin vän med en yxa utanför Stockholm i helgen var uppseendeväckande brutalt och den vidriga händelsen igår när en tonåring helt oprovocerat kastade ned en 6-årig pojke från 10:e våningen på ett museum i London är ett kapitel för sig. Pojken tillstånd är fortsatt mycket allvarligt och utgången oviss rapporterar brittisk media.

Vad är det för människor som begår sådana här avskyvärda brott? Folk verkar inte ha några spärrar längre och det är mycket allvarligt. På 1980- och 1990-talet kunde man ofta höra att det var för mycket våld som unga matades med i filmer och i dataspel. Under 2000-talet verkar internet vara boven i dramat, med våldsamma videoklipp och uppviglingar till hat bara ett klick bort. Eller kan vi skylla på det?

Mina barn hade snappat upp yx-incidenten från en nyhetsuppdatering och frågade mig igår varför någon gör så, ja vad svarar man på det… Jag vågar knappt tänka på hur det ska bli när de är flygfärdiga att lämna boet – något säger mig att den här utvecklingen inte kommer att stagnera, snarare tvärtom.

https://www.thelocal.es/20190803/man-kicked-in-the-back-onto-madrid-metro-tracks-survives-attack?fbclid=IwAR0w5TANnGOd_OSNPrpri6YQi9m0ogH7ce5su6zKuZx1f431nNdD5GXY944

SPAIN-TRANSPORT-LIFESTYLE-METRO

3 reaktioner till “Det har skett många avskyvärda attacker den senaste tiden – människor verkar inte ha några spärrar längre

  1. Det kan väl knappast vara något annat än den ändlösa kulturberikningen politikerna välvilligt (illvilligt!?) förser oss med. Innan dina barn blir flygfärdiga, lär dom flyga. Om det låter kryptiskt så är det enkelt. En bra utbildning i ett eller flera yrken som är internationellt eftertraktade, som kanske ingenjör, sjuksköterska eller läkare, grundläggande yrkeserfarenhet, och råka inte i trassel med myndigheter eller hamna i dåligt sällskap. Goda kunskaper i språk som engelska, tyska, franska eller mandarin. Det ger valfrihet och valmöjlighet. Lär dom nyfikenhet och vetgirighet, lyssna inte på andra, utforska första hand, se upp för fällorna, ignorera propagandan och lögnerna. När man har fel lär man sig mest. Det finns så många trevliga platser på jorden med trevliga människor om Sverige skulle bli obeboeligt, om det inte är det redan. Vad jag skriver kommer från min egen erfarenhet. Människans stora styrka är att kunna anpassa sig och förändras, inte att styra och förändra sin värld.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s