Våldtäkternas tid är nu – tips på hur man bäst undviker att bli våldtagen

Som vanligt så ökar våldtäkterna när sommarhettan kommer och den senaste tiden har det varit många rapporterade händelser. Helgen var inget undantag då en 25-årig kvinna våldtogs av fyra män i Hammarbyhöjden i Stockholm. Polisen har ännu inte gripit någon för gruppvåldtäkten som skedde under natten mellan lördag och söndag, men man ska nu granska bilder från övervakningskameror. 
 
Även om jag ogillar tanken på att uppmana det täcka könet att hålla sig inne nattetid, så är det ändå det enda råd som finns att ge när samhället sviker. Måste man vistas utomhus så bör man aldrig gå ensam och se till att ha överfallslarm eller visselpipa tillgängligt.
 
Hittade bra tips på hur man kan undvika våldtäkt – se nedan.
 
Sjukt att man överhuvudtaget ska behöva läsa på om detta för att skydda sig själv och sin familj! Det måste kännas bra för regeringen att ha misslyckats kapitalt med att upprätthålla medborgarnas trygghet och som polis i dagens läge måste det vara svårt att känna sig nöjd med tanke på läget i landet.
 
Bedrövligt Sverige!
 
—————————–
 
FÖRHINDRA EN VÅLDTÄKT
Beroende på situation och plats finns det en mängd åtgärder att använda sig av vid överfall eller våldtäktsförsök. Är man bekant med självförsvar kan man också ha ett annat utgångsläge, men följande exempel utgår från att man inte är tränad i detta.
VIKTIGT: Glöm inte att hjärnan kan vara ditt bästa vapen!
OM DU PÅ AVSTÅND MISSTÄNKER ÖVERFALL
Ta upp mobilen och ring
Orientera dig mot civilisation/ljus
Ta fram överfallslarm/spray/visselpipa etc
I brist på ovanstående – Ta fram nyckelknippa/penna etc
EN HOTFULL SITUATION
Här kan det ofta vara svårast att veta vad man ska göra. Det kanske börjar oskyldigt med samtal, en fråga om eld till cigaretten, vad är klockan osv. Men kom ihåg – Det är du som avgör när situationen blir hotfull för dig.
 
Prata kraftfullt och högt, det inger självförtroende som avskräcker. Be personen lämna dig i fred för att du känner dig otrygg. Börja skrika i god tid, det kan avskräcka gärningsmannen att ens påbörja något.
 
Att skrika det högsta man kan känns olustigt och konstigt för många, speciellt innan något fysiskt hot har påbörjats. Det kan vara en fördel att ”träningsskrika” hemma för sig själv. Det låter kanske konstigt, men det har sänkt tröskeln för många.
 
Det kan också vara lättare att skrika om man vet vad man ska skrika. Det är många gånger ganska oviktigt vilka ord du väljer, men här kommer några exempel som kan vara bra ur uppmärksamhetssynpunkt.
 
Hjälp
Det brinner
Pistol
Bomb
Stopp
Polis
VID FASTHÅLLNING
Bli galen – slag, sparkar & skrik avskräcker
Hårt slag mot näsan – reflexmässigt tar man dit händerna som skydd
Klös med fingrarna i ansiktet
Peta i ögonen
Slag mot öronen
Pungspark/knä/slag
Blir du fasthållen bakifrån – Ta sats med ditt bakhuvud och skalla
Utlös ditt överfallslarm om möjligt
Vissla om möjligt (visselpipan)
Slå mot hårda delar med försvarspennan (huvud, rygg, nyckelben, nacke)
Slå mot hårda delar med vår självförsvarsring
Slag med nyckelknippa i handen
Slag med penna i handen
PÅBÖRJAD VÅLDTÄKT
Här kan man vinna dyrbara sekunder genom att tänka. Beroende på situation, gärningsman och plats kan ett teaterspel hjälpa till. Många kvinnor bevittnar att de lurat gärningsmannen att de går med på att ha sex, om de bara får tex:
Gå på toaletten först
Sminka sig
Ta sin medicin som finns i väskan/fickan
Ta något att dricka
Tvätta av sig
Skicka ett SMS till kompisen som annars undrar
Detta skulle kunna ge dig chansen att ta fram något lämpligt ur väskan/fickan att försvara dig med, eller åtminstone stanna upp handlingen och förbättra ditt läge. I bästa fall kanske du hinner få iväg ett sms eller ringa.
 
Vissa kvinnor har bevittnat att de blivit helt paralyserade under våldtäkten, och inte förmått att ens göra motstånd eller skrika.
Men blir man inte det, kan här öppnas nya möjligheter till slag & sparkar.
Tänk på
Sätt hellre igång överfallslarmet 1 gång för mycket än för lite
Skrik hellre 1 gång för mycket än för lite
Använd visselpipan 1 gång för mycket än för lite
Det är det värt!
 
 
fyra

6 reaktioner till “Våldtäkternas tid är nu – tips på hur man bäst undviker att bli våldtagen

  1. Samtidigt tvekar allt fler att ingripa när något händer, då det i praktiken inte längre är tillåtet att försvara sig själv, andra personer eller egendom. Då blir konsekvenserna värre, än för den/de egentliga förövaren/-na. Nu står det väl inte riktigt så i någon lagtext än, men det är så de politiska domstolarna allt mer dömer idag. Se bara i fallet A$AP Rocky, vart det barkar hän …

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s