Hos vissa trillar polletten aldrig ned – asylaktivistorganisationer fortsätter plocka upp migranter och ett nytt fartyg som seglar under norsk flagg är på väg till Medelhavet

Efter att Italien genom massiv politisk och ekonomisk press lyckats få räddningsskeppet ”Aquarius” att lägga ned sin verksamhet, fanns det vissa förhoppningar om att det var början på en ny era där sunt förnuft skulle råda framför naiv öppna hjärtan-politik som bara skördar fler offer.
 
Det kan nu anses som en utopi eftersom ett nytt räddningsfartyg just nu är på väg till Medelhavet – ”Ocean Viking”, som seglar under norsk flagg och kan ta upp till 200 passagerare.
 
Det är hjälporganisationerna MSF (Médecins Sans Frontières/Läkare utan gränser) och SOS Mediterranee som vill återupptaga räddningsarbetet i Medelhavet med ett nytt fartyg som kommer att drivas av de två organisationerna tillsammans och med en besättning bestående av 31 personer.
 
Medelhavsrutten är den mest dödliga flyktingrutten i världen och bara i år har 426 personer dött. Att man genom sitt agerande bidrager till att fler kommer att riskera livhanken i sin strävan efter ett bättre liv i Europa – trots att det i många fall bara är en illusion och misär väntar i ett liv på gatan – bekommer det inte dessa organisationer överhuvudtaget. Inte heller att man bryter mot internationella regler genom att köra migranterna till Europa istället för tillbaka till Libyen eller Tunisien som sig bör när man plockar upp dem nära kusten och inte på europeiskt vatten. Godhetsknarkare är inte direkt kända för att tänka med huvudet framför hjärtat!
 
Migrantproblemen i Europa är också prioriterat för EU, även om man inte kan tro det med tanke på hur de hanterat ärendet de senaste åren. I torsdags misslyckades EU:s inrikesministrar med att komma överens på ett möte i Helsingfors, där man vill skapa en nödmekanism för migranter som räddas i Medelhavet så att de inte ska behöva åka runt från hamn till hamn för att hitta någon som vill ta emot dem. Både Italien och Malta har stängt sina hamnar som bekant.
 
EU:s inrikesministrar kommer att göra ett nytt försök att enas på Malta den första veckan i september och jag hoppas givetvis att de misslyckas även då, eftersom vi måste sända rätt signalpolitik för att få bukt med människosmugglarna.
 
Stänger vi Europas portar helt för illegal migration och förbjuder asylaktivisternas räddningsbåtar i Medelhavet, så kommer det på sikt att leda fram till att den illegala migrationen till Europa minskar. Vill man till Europa får man använda sig av de lagliga sätten och det vore på sin plats att EU slutar vela nu och sätter ned foten!
 
htmlhttps://www.welt.de/politik/deutschland/article197193007/Ocean-Viking-Neues-Schiff-soll-im-Mittelmeer-Menschen-aus-Seenot-retten.html
båt

3 reaktioner till “Hos vissa trillar polletten aldrig ned – asylaktivistorganisationer fortsätter plocka upp migranter och ett nytt fartyg som seglar under norsk flagg är på väg till Medelhavet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s