Det är obegripligt att vi lägger så mycket resurser på detta samtidigt som vi sätter landets anseende på spel

Idag tittade jag återigen på videon som rapartisten ASAP Rocky lagt upp på sin Instagramsida och som visar bakgrunden till den uppmärksammade misshandeln som han sitter häktad för – den som svensk media helt utelämnar.

Man blir lika irriterad varje gång för det är ju uppenbart att det inte handlar om en rå misshandel av oskyldiga personer. Istället är det två unga män som förföljer Rocky och hans sällskap i flera kvarter, trots att livvakten upprepade gånger ber dem gå. När en av dem attackerar livvakten med sina hörlurar går dessa sönder och sedan fortsätter dessa två personrr att följa efter sällskapet medan de tjatar om sina hörlurar och det spelar ingen roll vad livvakten lugnt och sansat säger till dem för de ger sig inte. Slutligen blir det en konfrontation som utmynnar i att en av antagonisterna slängs ned på marken av Rocky och flera i hans sällskap hamnar i ett slagsmål.

Självklart är inte våld acceptabelt i någon situation, men att häkta en person under så lång tid under så svaga permisser samt vägra släppa personen ur häktet medan förundersökningen pågår, trots att USA:s president ringer och ber om att han ska utelämnas till sitt hemland och omvärlden rasar, är inget annat än en praktskandal.

När marockanska gatubarn terroriserar Stockholms invånare släpps de ut på gatan igen bara några timmar efter att polisen plockat in dem och samma mönster ses bland flertalet andra kriminella element, där man inte har resurser att hantera dylika ärenden som istället samlas på hög för att i slutändan läggas ned av åklagaren.

Det är just därför hela situationen ter sig så dåligt skött och man kan undra vad man tror att Sverige ska vinna på detta utspel – förutom att förlora ytterligare i anseende utomlands?

Det ligger iallafall ett löjets skimmer över hur viktigt det är att rättsväsendets maskineri får mala på enligt praxis i just det här fallet när man annars saknar såväl tid som resurser att skipa rättvisa för liknande brott.

#skippaprestigen
#onlyinsweden

8 reaktioner till “Det är obegripligt att vi lägger så mycket resurser på detta samtidigt som vi sätter landets anseende på spel

 1. ASAP och livvakter måste få Nobels fredspris för att ha tolererart dessa utlänningar som ju uppenbart inte har något annat för sig i Sverige än att provocera fram bråk. Totalt intelligensbefriade och en ren förlust för Sverige på alla områden.

  Skicka hem utlänningarna till där dom kom ifrån.

  Svenskt s.k. rättsväsende är mycket värre än ett stort skämt. Det är helt enkelt en fara för Sveriges medborgare och det svenska samhället.. Man skäms för att visa sitt svenska pass i utlandet. Men det är trots allt bra att sådana förfärande fakta om hur Sverige med avsikt missköts kommer fram och sprids över hela världen.

  Gillad av 1 person

 2. Håller med dig helt…men när jag är så trött på hur detta skötts ”slår det över” i humor och tänker att bra sport han skapat Asap… ”kast med liten afgan” har god lust att börja utöva denna sport själv. Ja så tramsigt kan man se på det, när man egentligen skämms över att vara Svensk #freeasap

  Gilla

 3. När man har rest mycket blir det intressant att jämföra olika länders lagar och rättsuppfattning. I vissa länder, Sverige ett, är det helt öppet för att provocera och indirekt mana till våld, det kallas ”yttrandefrihet” eller ”mänskliga rättigheter” i Sverige. Men att försvara sig lagligt har mycket hög tröskel. Sverige tillåter inga defensiva ”vapen”, som att bära en käpp. I andra länder, Kina är ett, ser man mycket allvarligt på provokationer som kan eller kommer att leda till våld. Det gäller både på gatan och i skrift, tal, musik, konst, eller uppträdande. Det är därför Kina internerar uppviglare, och kastar ut dessa som ofta kallar sig ”människorättsaktivister”. I realiteten är dom inget annat än våldsprovokatörer som uppviglar och undergräver samhällsordningen. I Kina går ensamma kvinnor säkert hem på småtimmarna, Sverige har No-Go zoner och ”utsatta områden”.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s