Klimatfrågan är nu viktigare än att bekämpa världssvälten

Svält är ett stigande globalt problem och enligt en ny rapport från FN som gått igenom status på FN:s 17 världsmål, så är vi inte i närheten av att uppfylla dessa – som till exempel att avskaffa extrem fattigdom innan 2030.

Det finns dock vissa ljuspunkter, det har exempelvis skett en minskning med 49% av barndödligheten mellan 2000-2017 och knappt 90% av världens befolkning har nu fått tillgång till elektricitet.

Men enligt Liu Zhenmin, FN:s vicegeneralsekreterare för ekonomi och sociala angelägenheter, är det klimatförändringarna som är det mest pressande hotet och där man bör lägga flest resurser eftersom klimatet kan påverka de framsteg som man uppnått de senaste decennierna vad gäller fattigdom och miljoner människors livsvillkor.

Jag hade hellre sett en mer balanserad fördelning av resurserna, men tydligen ska allt krut brännas på klimatet som många säger att vi inte kan påverka. Jag som är en novis i ämnet förstår därför inte riktigt hur man ska bekämpa klimatförändringarna, men man får hoppas att de fattar rätt beslut eftersom det är många människoliv som står på spel.

https://jyllands-posten.dk/international/ECE11493544/Klimaforandringerne-spænder-ben-for-bekæmpelse-af-sult/?fbclid=IwAR3uYRlC_fCkd5UROgDfEAlmrfeJcFkFMkpZVjvRcgBretNdw65_Njb1vB0

En reaktion till “Klimatfrågan är nu viktigare än att bekämpa världssvälten

 1. Fotboll är viktigare än klimatet.
  Det finns uppenbarligen ingen anledning att sluta flyga.
  Statsministern tog statsflyget till Nice för att titta på när damlandslaget spelade fotboll.
  – Men koldioxidutsläppen från flyget då och att föregå med gott exempel, är inte det viktigt?
  – Eee… jodå det är jätteviktigt att minska våra utsläpp av koldioxid, men nu handlade det om VM i fotboll, där damlandslaget hade möjlighet att ta en medalj. Laget gjord en fantastisk insats som säkrade en bronsmedalj åt Sverige.
  Ridå.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s