Föga förvånande är Sverige med i toppen av listan med länder som tagit emot flest migranter förra året – UNHCR kräver dock att vi gör mer samt menar att det är en win-win för alla att ta emot många migranter

Efter att president Donald Trump stramat åt USA:s migrationspolitik och även minskat antalet migranter som landet är villiga att ta emot per år, har Kanada tagit över förstaplatsen på FN:s lista över de länder som tog emot flest migranter 2018.
 
Kanada tog emot 28.100 migranter förra året och knuffade för första gången sedan 1980-talet ned USA till en andraplats. USA tog in 23.000 migranter – en dramatisk minskning sedan 2016 då USA tog in 97.000 migranter.
 
Kanada leder även när det kommer till antalet migranter per capita med 756 migranter per miljon invånare. Andra länder ligger också högt, som Australien med 510 migranter per capita, Sverige med 493 och Norge med 465, medan USA däremot hamnar på 70 migranter per miljon invånare.
 
UNHCR rapporterade igår att över 70 miljoner människor har flytt från konflikter och förföljelse, vilket är den högsta siffran sedan andra världskriget. De flesta kommer från Mellanöstern som en effekt av det syriska inbördeskriget.
 
UNHCR:s representant prisade Kanadas ansträngningar så här långt, men kräver mer agerande från omvärlden.
-”Det är dags för oss att erkänna vad dessa migranter för med sig till Canada kulturellt och ekonomiskt – de gör oss till ett starkare och mer välmående samhälle. Det kanadensiska exemplet visar att mottagande av migranter är en win-win. Detta utgör otvivelaktigt ett motgift mot de alltför ofta toxiska och vilseledande berättelserna mot fördrivna människor som hörs både globalt och i Kanada.”
 
Så bra att den lilla bananmonarkin, eller jag menar den humanitära stormakten, i norr kan slå sig för bröstet och visa att vi tillhör eliten bland de som tar emot flest migranter i världen. Problemet i Sveriges fall är dock att det inte är en win-win affär samt att istället för att få ett starkare och mer välmående samhälle så är våra kommuner på väg mot bankrutt, samhällsklyftorna är större än på länge, polariseringen är ett faktum samt kriminaliteten når ständigt nya höjder med en extremt otrygg befolkning som följd!
 
Men fler ska vi bli oavsett om alla prognoser och kalkyler talar emot, för att inte tala om det sunda förnuftet och en majoritet av folket som säger nej till ökad invandring – tack regeringen Löfvén med stödpartierna C, L, V och KD!
 
#onlyinsweden
 
CANADA.jpg

3 reaktioner till “Föga förvånande är Sverige med i toppen av listan med länder som tagit emot flest migranter förra året – UNHCR kräver dock att vi gör mer samt menar att det är en win-win för alla att ta emot många migranter

  1. Problemet med jämförelsen Kanada vs Sverige är att Kanada noggrant väljer ut vilka de tar in medan Sverige välkomnar vem som helst. Som lök på laxen har vi dessutom en irriterande förmåga att sparka ut kompetenta väl integrerade människor som arbetar och gör rätt för sig samtidigt som vi värnar om våldsbrottslingar.

    Gillad av 1 person

    1. Ja precis så är det. De allra flesta som kommer in i Sverige skulle inte gödkännas i Canada. Det är en enorm skillnad mellan att fylla landet med kompetent folk relativt analfabeter och andra lågt utbildade människor.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s