Det nya Sverige – stenkastande ungdomar missade polisen och träffade istället en 11-årig flicka

Igår kväll, strax innan kl 20.30,kastade två personer på moped en stor sten mot poliser i Kristianstad. Stenen som vägde över ett kilo, träffade dock en 11-årig flicka istället.

En polispatrull var på Göingegatan i ett annat ärende då två okända personer på moped kastade en stor sten i riktning mot poliserna.

Peter Frostlund, inre befäl hos polisen i Kristianstad, anser att det är helt oacceptabelt.
-”I och med att det fanns mycket barn på platsen träffar stenen, som väger 1,7 kilo, istället en 11-årig flicka, Skadeläget är okänt men hon behövde uppsöka sjukvård. Som tur var träffade stenen inte huvudet, utan kroppen. Med tanke på tyngden vågar jag inte ens spekulera i vad som kunde ha hänt om stenen hade träffat henne i huvudet. Mopeden ska dessutom ha återkommit till platsen och personerna ska ha kastat mer sten i riktning mot polisen. Man bryr sig inte om att det finns barn i närheten. Det är helt oacceptabelt.”

En anmälan om grov misshandel har upprättats och polisen vill gärna få in iakttagelser och tips som kan leda till att de två gärningspersonerna kan identifieras och gripas. Signalement: två yngre killar som färdades på en svart och grå scooter, en av dem bar en grå luvtröja och den andre en vit luvtröja.

Ännu en vanlig dag i det nya otrygga Sverige där det saknas respekt för såväl poliser som medmänniskor! Det här handlar inte alls om ett kulturproblem – när jag var liten kastade vi alltid sten på polisen när de var i närheten…

Men enligt regeringen Löfvén finns det varken problem eller otrygghet att tala om och självklart ska vi inte börja ställa krav på individer – framförallt vårdnadshavarna. Nej, nu är det dags för sommarlov!

#onlyinsweden
#detnyasverige

Flicka skadad när sten kastades mot polis

polis.jpg

2 reaktioner till “Det nya Sverige – stenkastande ungdomar missade polisen och träffade istället en 11-årig flicka

  1. ”när jag var liten kastade vi alltid sten på polisen när de var i närheten”. Nog var det annorlunda förr. När jag växte upp fanns det två slags polis. Statspolisen, som körde omkring i svarta Opel Kapitän med sökarljus på taket. Dom ansågs vara otrevliga, barska, och hårdhänta och man höll sig på avstånd när dom var i stan. Lokalpolisen på landet var allas vän, dom bar inte vapen, gick inte ens alltid i uniform, höll efter bovarna, och tog hand om alla andra och hjälpte till. Gjorde man något styggt förklarade dom tålmodigt varför det inte fick gå till så, och det var alltid slutet på visan. Dom var något av barnens kompisar och det skulle aldrig falla någon in att kasta något på dom. Statspolisen avskaffades 1965, och då fick polisen nya bilar, massa teknisk utrustning, och alla började bära uniform. Tidigare hade polisen i städerna patrullerat med sabel, men den ersattes nu med en batong. Det var en helt annan värld. Det var ”svenskt”.

    Gillad av 1 person

  2. Precis,man slängde alltid sten och lärarinnan trängde man in i kopiatorrummet och hällde bläck i hennes hår.Det var tider det!

    Gilla

Lämna en kommentar