Ystad har blivit en otrygg stad – turister bör vara på sin vakt när de rör sig i stadskärnan

I lördags kväll utsattes en kvinna för ett rånförsök i parken Norra Promenaden i Ystad, när två yngre gärningsmän försökte rycka väskan från en kvinna. Trots att hon föll omkull vägrade hon släppa taget om väskan och rånarna fick ge upp. Sent i tisdags kväll var det dags igen när en kvinna som var på hundpromenad på Skepparegatan, sin vana trogen sneddade över Runnerströms torg.

Två unga män som satt på en bänk kom fram till henne och bad om cigaretter. När kvinnan inte hade det så krävde de att få hennes mobiltelefon och pengar. När kvinnan svarade att hon inte hade det heller blev de unga männen frustrerade och en av dem klappade till henne på axeln innan de gav sig iväg mot småbåtshamnen.

När kvinnan kom hem upptäckte hon att hon blivit av med nycklarna och fick tillkalla grannen för att få hjälp att komma in. Då kände hon även att hon hade ont i armen och upptäckte att hon fått ett nålstick. På vårdcentralen konstaterade man att sticksåret uppkommit av en kanyl.

Det är allmänt känt att det pågår droghandel vid såväl Norra Promenaden som småbåtshamnen – platser som är populära turiststråk. Nu när sommarsäsongen är här vore det kanske på sin plats att polisen går ut med en varning till allmänheten, men man kanske kallt räknar med att den kriminella verksamheten flyttar när turisterna kommer.

Att räkna med att kommunen ska skjuta till extra resurser för att stävja utvecklingen är inte att tänka på – Ystads kommun har länge varit en av de mest skuldtyngda kommunerna i riket och håller hårt i stålarna, åtminstone när det handlar om åtstramningar som främst drabbar barn, unga och pensionärer.

#detnyasverige

6 reaktioner till “Ystad har blivit en otrygg stad – turister bör vara på sin vakt när de rör sig i stadskärnan

  1. Vad gör Kristina Bendz? Ryktet säger att hon gjort sig oanträffbar i ärendet.Vilken skam av ett kommunalt överhuvud att gömma sig för folks oro och vrede.Att gömma sig späder bara på oron hos folk.Äldre människor vågar inte längre vistas ute.Har man så dåligt omdöme att man gömmer sig vid kris bör man avgå.

    Gillad av 1 person

  2. Det är lång ifrån Ystad som är osäkert.
    Malmö, Göteborg,Halmstad ,Helsingborg, osv tror inte det finns någon stad i Sverige som är säker.
    Mord. Våldtäkterna, rånen, hoten och stölder i affärer. Förstörelse listan är lika lång som flyktingmottagandet .
    Skolor, bilar och annat som tänds på. Man vågar inte gå och bada för man blir antastad och de glor så ögonen faller ut.störande och skrikande.
    Äckliga och vidriga. Kriminella Stalkers. Lögnhalsar. Bidragsfusket och parasiter. Kan inte göra något bra för oavsett vilket land de kommer till.
    Hade de uppfört sig som folk tror jag inte att så många hade irriterat sig så mycket. De kostar massor. Kräver ännu mer uppför sig vidrigt och förstör ännu mer. Plundrar allt och alla och tycker de förtjänar mer fastän de inte ens har rätt att vara här.
    Och vi har aldrig bett dem komma. Vi har fått våra rättigheter och pengar stulna och våra liv förstörda av parasiter, som kommer förstöra fler generationer uppoffringar på några år. De skulle kasta ut oss eller satt oss i fängelse om vi bett dem om en krona.
    Flyktingar som vill ta sina anhöriga ska vara skyldiga att försörja dem i tio år som i USA.
    Varför ska vi försörja människor som vill ha sex och skaffa barn så att andra ska försörja dem. Redan det visar vilka vidriga människor det handlar om. Låt inte flyktingarna ladda barn på fem år och de ska inte få några barnbidrag förrän de jobbat och betalat skatt i en å. Så garanterar jag att d inte kommer till Sverige.
    Nu är Sverige ett paradis för alla flyktingar och en slav drivare för alla svenskar.

    Gilla

    1. Ystad har på kort tid förvandlats till ett shithole.Inför valet beskrev Kristina Bendz Ystad som en stad i förfall och nu när hon är högsta hönset och har möjlighet att återställa ordningen springer kärringen och gömmer sig.Var finns kamerorna och väktarna och allt annat trygghetsskspande som hon orerade om för redan två år sedan skulle införas?

      Gillad av 1 person

Lämna en kommentar