Dags att göra hummus av Hamas?

Hundratals personer, inklusive prominenta tyska politiker och medlemmar ur det judiska samhället, protesterade idag mot en större demonstration mot Israel i Berlin.

Polisen i Berlin höll isär demonstranterna och det var den årliga al-Quds-marschen mot Israel som lockade över 1.000 deltagare. Många skrek ”Palestina kommer att återfödas” samt ”Befria Gaza” och andra viftade med iranska flaggor.

Regeringens kommissionär för antisemitism, Felix Klein, Israels ambassadör i Tyskland Jeremy Issacharoff och Berlins säkerhetspolitiska talesperson Andreas Geisel deltog i demonstrationen för Israel.

Geisel uppmanade regeringen att överväga att förbjuda den politiska delen av den militanta grenen i Hezbollah. Några av motdemonstranterna vajade med israeliska flaggor och banderoller med texter som ”det är dags att göra Hamas till hummus”.

Tidigare idag fördömde för övrigt de 57 medlemsländerna i Organization of Islamic Cooperation (OIC) USA:s beslut att flytta sin ambassad till Jerusalem och samtliga stödjer en tvåstatslösning enligt 1967 års gränser.

Det hade inte varit för mycket begärt att även den svenska regeringen terrorstämplar Hizbollah, likt Storbritannien, USA och flera andra arabländer redan har gjort.

https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2019/06/01/Pro-and-anti-Israel-protests-draw-hundreds-in-Berlin.html

hummus

En reaktion till “Dags att göra hummus av Hamas?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s