Första maj-demonstrationer genererade våldsamma upplopp på flera håll i Europa och även Göteborg hamnar på kartan

Flera internationella tidningar skriver ikväll om våldsamma kravaller som skett på flera håll denna första maj. Värst var det i Paris, men även Berlin, S:t Petersburg, Köpenhamn och Göteborg nämns tillsammans med Grekland, Italien och Spanien.

Så här sammanfattar till exempel The Guardian upploppen i Göteborg.
”There were arrests, too, in Gothenburg, Sweden’s second largest city, when protesters threw cobblestones and fireworks at police as they were kept away from reaching an officially sanctioned rally by a neo-Nazi Group.”

Samtidigt menar FN:s speciella rådgivare för förebyggande av folkmord, att den ökande nationalismen med högerextrema ledare i Europa påminner om när nazisterna kom till makten under 1930-talet.

Det jag tycker är märkligt är att man inte ser den här utvecklingen som ett symptom på att något är fel. Såväl vår svenska regering som EU och FN borde rannsaka sig själva och ifrågasätta varför den här situationen har uppkommit. Månne har det att göra med att man under decennier fört en oansvarig migrationspolitik och även nu fortsätter att förespråka öppna gränser och silkeshandskar mot illegala migranter trots att man ser den misär och polarisering som man skapat?

Men de varken lyssnar eller hör budskapet, utan istället ska människors protester kväsas i sin linda samtidigt som dundrande stämmor stämplar alla oliktänkande som nazister och högerextrema skadedjur som måste bekämpas med alla medel till hands!

Istället för att ta debatten eldar man på hat och konflikter ännu mer samtidigt som man slår sig för bröstet och tankar godhetspoäng. Vad tror man sig uppnå genom detta flata agerande? Det går inte att tänka bort människors ilska och missnöje!

https://www.theguardian.com/…/clashes-may-day-protesters-ma…

https://www.aljazeera.com/…/genocide-expert-compares-europe…

vänster

7 reaktioner till “Första maj-demonstrationer genererade våldsamma upplopp på flera håll i Europa och även Göteborg hamnar på kartan

  1. Att situationen med extrema ledare i Europa påminner om när nazisterna kom till makten under 1930-talet är sant. Personligen har jag tagit ett stort intresse i vad som historiskt hände. Först skall vi komma ihåg att det heter ”Nationalsocialist”, förkortat till ”nazist”, och det var ett extremt socialistiskt vänsterparti. Dom vann sina framgångar på att införa en mycket typisk centralstyrd socialistisk politik med att införa ett socialt skyddsnät, vilket aldrig tidigare hade funnits, löften om arbete till alla, och alla skulle leva väl med en egen bil, folkbilen eller Volkswagen. Alla löften vilka dom infriade. Jobben kom från rustningsindustrin, precis som i USA idag. Dom utlovade även att ”ras-frågan” skulle lösas. Socialdemokraterna blev ett systerparti. Idag motsvarar de dåvarande nazisterna av grupperingen AFA/RG/EXPO som på nästan identiskt sätt agerar ”esse non videri”, att verka utan att synas och står bakom de så kallade ”motdemonstrationerna”, vilket även var ett typiskt verktyg för dåtidens nationalsocialister. Det som då kallades ”ras-frågan” finns även idag och drivs av samma centrala krafter, men ordvalet har nu sanerats till ”mångkultur” och ”integration”, alltså motsatsen till dåtidens folk-separation men är liksom då centralt påbjuden och styrd. Det är alltså mycket skrämmande hur historien upprepar sig, men i annorlunda skepnad.

    Gillad av 1 person

  2. ”Samtidigt menar FN:s speciella rådgivare för förebyggande av folkmord, att den ökande nationalismen med högerextrema ledare i Europa påminner om när nazisterna kom till makten under 1930-talet.”

    Faran kommer från vänstern som lierar sig med muslimer för att ta makten i hela Europa (obs EU är ej detsamma som Europa). Att det skulle vara ett problem med påstådda högerextrema är en ren bluff. Precis som nu klimatet används för att skrämma människor till att tänka ”rätt”.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s