Migrantdöden på Medelhavet fortsätter, i EU råder stiltje kring den viktiga migrationsfrågan, FN driver på sitt migrationsavtal, Ungern håller fast vid sin migrationspolicy och svenska ministrar gör sig till åtlöje

Även om migrantströmmarna minskat sedan krisen 2015 är det inte på långa vägar hanterbart, även om svenska politiker och myndigheter gör sitt bästa för att invagga svenska folket i tron att invandringen minskar samt att man har full kontroll på läget.

Migranterna fortsätter att riskera sina liv för att illegalt ta sig till Europa i tron att gräset är grönare på andra sidan. Senast idag sjönk en båt med migranter utanför Turkiets kust – en båt i mängden. Även om den turkiska kustbevakningen lyckades rädda 11 personer, så drunknade tre kvinnor samt ett barn. Migranterna kom från Afghanistan och Iran.

Men trots att människor fortsätter att dö som flugor på Medelhavet och Europas länder kämpar med hög kriminalitet som följd av den oansvariga migrationspolitiken, så har EU inte lyckats enas kring hur man ska hantera migrationsfrågan framöver. I början av året var det tal om att man nu skulle ta ett beslut, men eftersom man är oense så fortsätter man bara att skjuta problemet framför sig hela tiden.

Ett av få länder som är helt på det klara vad som behöver göras för att hantera migrationskrisen är Ungern, som trots mycket hård kritik från övriga EU-länder stått på sig och fortsätter driva sin migrationspolicy samtidigt som man gör sitt bästa för att övertyga Västeuropa om att lyssna på deras rekommendationer.

Ungern anser att inställningen till flyktingar är den avgörande frågan för Europa just nu och idag var Viktor Orbáns talesman Zoltán Kovács i Stockholm, men självklart var det ingen svensk minister som ville träffa honom.

Hyckleriet vet inga gränser när regeringsföreträdare åker till Iran iförda slöjor och förhandlar med diktaturer, eller låter svenska skattebetalares surt förvärvade skattepengar regna över terrorgruppen Hamas, dessutom ska Löfvén snart träffa Putin i ett one-to-one-möte, men att föra demokratiska samtal med ett annat europeiskt land som man har meningsskiljaktigheter med är däremot omöjligt! Regeringen Löfvén gör verkligen sitt bästa för att bättra på Sveriges rykte internationellt.

Idag uttalade sig för övrigt Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó om FN:s globala migrationsavtal, där han menar att FN vill hantera migrationen snarare än stoppa den.
-”FN agerar som om det inte fanns några säkerhetsrisker inblandade och dokumentet hanterar migration som en fundamental mänsklig rättighet, vilket är nonsens. Det finns ingen lag som säger att någon kan välja valfri destination på en karta och sedan ta sig över dussintals gränser illegalt för att komma dit. Dokumentet är även farligt eftersom varje land måste välja vilken typ av kategori man tillhör – ett transitland eller ett destinationsland och det undgår dem att länder kanske inte vill behöva välja någon av kategorierna. Det är Ungerns rätt att bestämma huruvida migranter ska komma in i landet. Det finns de som tror att EU kommer att vara starkt om man försvagar medlemsstaterna, men den ungerska regeringen motsätter sig detta. Vi tror på en union med starka medlemsstater som håller fast vid sin nationella identitet, kultur, religion och historiska traditioner.”

Szijjártó vet i vanlig ordning precis vad han talar om och det är uppenbart i vilken kategori av länder som Sverige placerar sig i!

https://dailynewshungary.com/united-nations-wants-to-manag…/

https://english.alarabiya.net/…/3-women-child-die-after-mig…

https://www.dn.se/…/orbans-talesman-till-sverige-sluta-anv…/

PS

3 reaktioner till “Migrantdöden på Medelhavet fortsätter, i EU råder stiltje kring den viktiga migrationsfrågan, FN driver på sitt migrationsavtal, Ungern håller fast vid sin migrationspolicy och svenska ministrar gör sig till åtlöje

 1. Visegradländerna i allmänhet och Ungern i synnerhet är ljus i mörkret. Undrar hur mycket ”white flight” som går till de länderna just nu.

  Gilla

 2. Reblogga detta på Micaels Lidéns Blog och kommenterade:
  Sverige: Pajaslandet med sin pajasregering och en stammande gammal rikspajas som inte har ett uns av vett.
  Jag skäms för att vara svensk. SKANDAL att det gick så snabbt att sabotera ett väl fungerande samhälle på så få år.

  Gilla

 3. Man bör fundera lite på orsakerna till vissa flykingströmmar också, bla vill jag minnas att Nato gjorde en insats som borde vara diskutabelt i Libyen (Gadaffi), det blev inte så bra.
  Stefan Löfven vill väl inte ens diskutera med andra partier i det egna landet, om man ska hårddra det hela.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s