Australien återöppnar migrantlägret på Christmas Island

Förra året stängde Australien ned migrantlägret på Christmas Island i Indiska Oceanen, men man höll anläggningen igång under tiden och idag meddelade premiärminister Scott Morrison att den australiensiska regeringen kommer att öppna migrantlägret igen.
-”Vi har godkänt en återöppning av migrantlägren på Christmas Island, både för att kunna hantera ankomster (flyktingar och migranter), såväl som överföringar av ett ökande antal migranter.”

Det australiensiska parlamentet vidtog under gårdagen och idag en lättnad i landets tidigare strikta asylpolitik. Den nya lagen ska säkra att flyktingar och asylsökande som befinner på öarna Nauru och Manus Island kan resa till fastlandet för att få medicinsk behandling.

Detta var ett stort nederlag för Scott Morrissons regeringsparti som hade motsatt sig förändringen. Premiärministern har kritiserat oppositionspartiet Labor för försök till att försvaga och kompromissa med Australiens gränser.
-”Mitt jobb är att se till att båtarna (med migranter) inte ankommer vårt land. Mitt jobb är att göra all som står i min och regeringens makt för att se till att det som parlamentet har godkänt inte resulterar i att båtarna kommer till Australien.”

Landets partier förbereder sig för övrigt på den valkamp som står för dörren inför valet i maj.

Tänk om Sverige gjort något liknande och placerat alla migranter på en ö utan broförbindelse istället för att ta in varenda kotte i landet – vad annorlunda det hade varit då. Man hade kunnat göra grundliga genomgångar av varje individ för att säkerställa att personen ifråga inte ljuger och verkligen var i behov av skydd samt undvika att radikala element kommer in i landet, för att inte tala om att vi sluppit mycket kriminalitet. Man hade även tvingats hantera den heta potatisen med att minska väntetiden för asylbesked genom att effektivisera asylprocessen som man aldrig tar tag i.

Dessutom hade det varit utmärkta förhållanden för att sätta personer i förvar i väntan på utvisning, så att de inte går under jorden som upp mot 100.000 illegala migranter redan gjort. När ska dessa tas om hand förresten minister Johansson? Du lovar och lovar men inget händer!

Man hade exempelvis kunnat utnyttja Gotland för detta ändamål, med då hade i och för sig inte Stockholmarna haft någonstans att ta vägen på sommaren.

https://politiken.dk/…/Australien-genåbner-omstridt-flygtni…

island.jpg

2 reaktioner till “Australien återöppnar migrantlägret på Christmas Island

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s