Ibland blir hyckleriet uppenbart och det är väl märkligt att rika länder som ligger i det område med flest migranter slipper ta ansvar!

I arabisk media kan man idag läsa att Saudiarabien mellan åren 1996-2018 har bidragit med 84,7 miljarder USD i utländskt bistånd till 79 länder.

USA bidrog med 15 miljarders USD i utländskt bistånd till 222 länder enbart under 2018, respektive 50 miljarder till lika många länder år 2017.

Saudiarabien, ett av världens rikaste länder, har tagit emot 0 syriska flyktingar och de tar inte emot flyktingar överhuvudtaget trots att MENA flödar av behövande migranter.

När USA vill stoppa illegal migration till landet, försvåra för extremister att resa till USA och ta bort biståndet till terrororganisationer som Hamas så svartmålas de över hela världen och protesterna tar aldrig slut.

It’s ok when we do it… eftersom Saudiarabien badar i pengar och erbjuder guldkantade handelsavtal till världens ledare för att köpa deras tystnad!

https://explorer.usaid.gov/aid-dashboard.html#2018
http://www.arabnews.com/node/1449671/saudi-arabia

bistånd.jpg

Annonser

2 reaktioner till “Ibland blir hyckleriet uppenbart och det är väl märkligt att rika länder som ligger i det område med flest migranter slipper ta ansvar!

  1. Vi kanske kan få påpeka att US ”bistånd” inte kommer utan villkor. Som regel går amerikanskt bistånd till att avlöna horder av USA lojala korrumperade klaner som ser till att landet inte utvecklas till något oberoende av USA, eller till verksamheter som i praktiken kontrolleras av USA för USA’s bästa. Saudiarabien vet jag inte.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s