Palestina kräver 350 MUSD i humanitärt stöd nästa år och Socialdemokraterna fortsätter att se till att Sverige pungar ut med skattemedel som sponsrar terrorrelaterade organisationer på samma sätt som man gjort de senaste decennierna!

FN och den palestinska regeringen äskade igår 350 miljoner dollar i humanitärt stöd till nästa år för palestinier. De meddelade också att de egentligen behöver mer, men att de måste vara realistiska med tanke på den rekordlåga finansieringen.

En översikt av 2019 års ”Humanitarian Response Plan” inkluderar 203 projekt som ska utföras av 88 olika grupper – både FN och NGO-organisationer och prioriterar 1,4 miljoner palestinier som är i mest behov av mat, vård, skydd, vatten och sanitärt material.

USA har under det senaste året skärt rejält i Palestinas bistånd och den utlovade summan 365 miljoner dollar blev istället 60 miljoner dollar. Man meddelade även i augusti att man kommer att halvera alla framtida donationer.

Om de palestinska myndigheterna hade fokuserat på att tillse att pengarna kom det palestinska folket tillhanda istället för att sponsra terrororganisationen Hamas och indoktrinera skolbarn, så hade man kanske inte haft samma skriande behov. Men det är tur att Sverige kan bistå med många härliga miljoner till diverse terrorrelaterade organisationer i Palestina, på samma sätt som vi gjort de senaste minst tjugo åren!

Gårdagens riksdagsdebatt kring biståndet till Palestina, gav åter vid hand att det enbart är Sverigedemokraterna som är emot att Sverige ska fortsätta sponsra terrorverksamheter med skattemedel.

Det känns bra att som skattebetalare vara med och bidraga till fortsatta blodiga strider – det är tydligen det som definierar en ”humanitär stormakt”!

https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2018/12/17/UN-Palestinians-launch-humanitarian-appeal-after-funding-cuts.html

UN.jpg

En reaktion till “Palestina kräver 350 MUSD i humanitärt stöd nästa år och Socialdemokraterna fortsätter att se till att Sverige pungar ut med skattemedel som sponsrar terrorrelaterade organisationer på samma sätt som man gjort de senaste decennierna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s