Det hänger på håret!

Har precis kommit hem från träningen och listat ut hur man tränar med hijab.

Jag har tidigare skrivit om att hijaben måste vara till besvär när muslimska flickor och kvinnor tränar, vilket torde medföra att en majoritet av dem rör på sig alldeles för lite och kanske är det därför man inte ser så många aktiva. Det är dåligt både för deras hälsa såväl som för samhället som belastas av ännu fler individer som på sikt kan utöka ”köttberget”, med människor som blir sjuka tack vare att de äter för mycket eller för onyttigt i kombination med för lite motion – något som redan är ett stort problem för vården.

Idag var det till min förvåning två somaliska unga kvinnor i hijab i omklädningsrummet när jag kom dit. De kan väl ha varit i 18-20 års åldern. De var påklädda och höll på att förbereda sig för att gå därifrån. Eftersom vi var ensamma så frågade jag om de kunde svenska och den ena kunde lite. Jag frågade om det inte blir varmt att träna med hijab och hon visade då att när hon tränade hade hon en helt annan sorts hijab som var av ett annat material och satt tätare mot huden. Hon pekade på den slöjan hon hade nu runt huvudet och menade att hon blir jättevarm om hon hade allt det tyget på sig samtidigt som hon tränade.

Jag ville väldigt gärna fråga om de inte längtade efter att få slippa eländet, men struntade i det eftersom vi hade en trevlig pratstund och jag inte ville att de skulle känna sig ovekväma.

Jag bytte om samtidigt och kom att tänka på att det måste vara obekvämt att vara i samma omklädningsrum som nakna kvinnor eftersom de själva inte visar sig nakna framför andra än sin närmaste familj. Jag undrar hur skolelever med hijab gör när de har gymnastik – går de in på toaletten och byter om? Så galet egentligen!

Oavsett hur jag försöker så kan jag inte acceptera deras tankesätt. Det är alltså ok att gå omkring i tighta träningskläder som visar i princip allt – samma sak ser man för övrigt på stan där åtsittande kläder och smink varvas med hijab – men det går absolut inte att visa håret.

Det är alltså håret det hänger på, men vad är grejen med håret? Att visa rumpan eller brösten i åtsmitande kläder, måste väl vara mer eggande för män än att se någons hår?!

Nej, jag kommer nog aldrig att förstå och jag kommer att fortsätta förespråka ett förbud mot slöja i skolan och helst även på allmän plats för barn under 18 år.

Det är ett kvinnoförtryckande plagg punkt slut! Vi har väl hår för att visa det utanför husets fyra väggar? Annars kan man väl lika gärna raka av sig allt hår?!

Det väckte en annan intressant fråga – måste man som kvinna bära hijab om man är skallig? Den som vet får gärna berätta!

Summa summarum är det männen som är bovarna i dramat och det är fel att skuldbelägga kvinnorna som jag ser att många kvinnor fakriskt gör! Vissa tycker att kvinnorna är svaga som inte bryter sig loss, men det är verkligen inte lätt att samla mod och trotsa bokstavstroende män utan sunt förnuft med tanke på priset som de får betala för sin olydnad!

Jag blir så upprörd när jag tänker på hur våra politiker bara vänder ryggen mot alla problem och försöker normalisera kvinnoförtryck samt hellre sopar problemen under mattan istället för att våga se! Våra makthavare borde skämmas, men än större ansvar åligger oss väljare och med tanke på valresultatet så verkar majoriteten av svenskarna tycka att sjuklövern gör ett strålande jobb med integrationen!

Jag kom på en sak som hijab faktiskt kan vara bra mot – löss! De som har hijab borde inte kunna få löss som är ett stort gissel i dagens skolor. Kanske ska alla pojkar och flickor under 18 år börja bära hijab i skolan?! 😉

20181116_221052.jpg

Annonser

7 reaktioner till “Det hänger på håret!

 1. Jo det ju alltid männen som är problemet…

  Om man som kvinna är skallig efter att ha rakat av sig håret så är man inte en rättrogen muslim eller kristen… Det står i Bibeln likväl som i koranen att kvinnor bör inte raka av sig håret.

  Bibeln, 1 Kor 11:5-10; Men en kvinna drar skam över sitt huvud om hon ber eller profeterar barhuvad. Det är samma sak som om hon hade rakat av sig håret, för om en kvinna uppträder barhuvad kan hon lika gärna ha håret avklippt. Men när det nu är en skam för kvinnan att klippa eller att raka av håret måste hon ha någon huvudbonad. En man behöver ju inte ha något på huvudet eftersom han är en avbild och avglans av Gud. Men kvinnan är en avglans av mannen, ty mannen kommer inte från kvinnan utan kvinnan från mannen, och mannen skapades inte för kvinnan utan kvinnan för mannen. Därför måste kvinnan på huvudet bära ett tecken på sin rätt för änglarnas skull.

  Av revbenet som han hade tagit från mannen byggde Herren Gud en kvinna och förde fram henne till mannen. Då sade mannen: Den här gången är det ben av mina ben, kött av mitt kött. Kvinna skall hon heta, av man är hon tagen. Det är därför en man lämnar sin far och mor för att leva med sin hustru och de blir ett.

  Koranen; Och säg till de troende kvinnorna att de bör sänka blicken och lägga band på sin sinnlighet och inte visa mera av sina behag än vad som [anständigtvis] kan vara synligt; låt dem därför fästa slöjan så att den täcker barmen. Och de skall inte låta sina behag skymta inför andra än sin make, sin fader, sin svärfader, sina söner, sin makes söner, sina bröder, sina brorsöner, sina systersöner, närstående kvinnor, dem som de rättmätigt besitter och sådana manliga tjänare, som inte längre känner begär efter kvinnor, eller barn som ännu inte har begrepp om kvinnlig nakenhet. Och låt dem inte gå med svajande gång för att dra uppmärksamheten till sina dolda behag. Troende! Vänd er till Gud i ånger [över era fel och synder]; kanske skall det gå er väl i händer!

  Profet! Säg till dina hustrur och dina döttrar – och till [alla] troende kvinnor – att de [utanför hemmet] noga sveper om sig sina ytterplagg; på så sätt blir de lättare igenkända [som anständiga kvinnor] och undgår att bli ofredade (våldtagna). Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig.

  Håhåjaja så mycket vidskepelse. Tror de på tomten också..?

  Gillad av 1 person

 2. Intressant kommentar från FB:

  ”Jag måste nog räta ut ett och annat frågetecken här. Hijab har inte med sexualitet att göra, att hår skulle egga upp männen. Det var en härskare, kommer inte ihåg namnet, som kom på att man skulle kunna visa om kvinnan var en gift/ärbar kvinna eller en kvinnlig slav som man mötte på gatan. Då beordrade han att dessa kvinnor skulle bära hijab för att skilja dom från just kvinnliga slavar. Att man sen har gjort det till ett religiöst plagg är en annan femma. Själva traditionen att bära slöja inom islam är yngre än religionen, men långt före islam fanns traditionen, bland annat i Syrien och i Mesopotamien, dagens Irak. I ett kodex från omkring 1100 f Kr framgår att gifta kvinnor och anständiga döttrar skall bära slöja utomhus.”

  Med det sagt får det mig genast att tänka på alla våldtäktsoffer i Svea rike samt det faktum att majoriteten av förövarna är invandrare enligt granskningar som gjorts. De anser alltså att vi fria kvinnor är deras slavar. Tragiskt! 😔👎

  Gilla

 3. Det är det generella manspatrriaketet som bär ansvar för detta.Glöm inte det!!!Alltså jag som svensk vit man….. / JanSkickat från min Samsung Galaxy-smartphone.

  Gilla

 4. Jag återlanserar min teori om att täckande klädsel hos både män och kvinnor från början var ett skydd mot solen.Män bär ju också huvudbonad,titta på den Saudiska kungafamiljen tex.Så jo,ju närmare ekvatorn desto nödvändigare att täcka sig.Här i kristna väst är det ett skydd mot löss,solsken och rinnande stearin från de levande ljusen i luciakronan.Reservation för det sistnämnda för Lucia firas väl inte av muslimer?

  Gilla

  1. Tyvärr, du har fel!

   Jag skrev ett uppmärksammat inlägg för några månader sedan om en muslimsk kvinnlig läkare som skrev ett debattinlägg i ämnet som publicerades i danska tidningen Berlingske i samband med att deras Burkalag infördes. Hon behandlade patienter på plats i byar i MENA och kvinnor som arbetade på fälten bar spår av solen i ansiktet.

   Möjligtvis att man har något på huvudet som männen har, men inte som går runt huvudet och bäddar in håret och huvudet/halsen.

   Gilla

   1. Det enda jag kan hålla med dig om att min teori är väldigt tråkig,det är ju lite mer spännande att en kung påbjöd ärbara kvinnor att bära slöja.Jag är helt övertygad om att hijab är ett klädesplagg som från början användes som skydd mot sol,väder och vind.Hur det sen har kommit att användas är en annan sak.Hur skulle du själv göra ifall du var ute i starkt solsken och sanden yrde runt öronen? Du hade virat en trasa runt hår och hals!?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s