Public Service-skatten röstades igenom och nu lägger man planerna om att slopa sommartiden på is!

Igår röstade kålhuvudena i Sveriges riksdag igenom den påtvingade Public Service-skatten, där man tvingar samtliga medborgare – oavsett om man tittar/lyssnar på skiten eller är döv/synskadad – att betala tusentals kronor varje månad för ett ICKE OPARTISKT PROPAGANDAORGAN! Den mest sjuka regeln är att om man avlider i januari så tvingas man ändå betala för resten av året.

Hur sjutton kan Moderaterna stötta något sådant här, de som säger sig vara emot onödiga skatter? Det är skam på torra land att enbart SD röstade nej. Hoppas att ni som röstade på sjuklövern i riksdagsvalet känner er nöjda med tillvaron i landet där man skattar ihjäl människor!

Det ironiska är att ju fler man är i hushållet ju dyrare blir det och med tanke på att det inte finns några bostäder till de unga som vill flytta hemifrån samt att det i framtiden kommer att bli ännu större bostadsbrist på grund av alla nyanlända som kräver tak över huvudet, så lär det bli ytterst kostsamt för oss som har fler än ett barn. Smart tänkt av vänsterblocket – man måste verkligen få in kulor till de tomma ladorna och på det här sättet kan man mjölka oss medborgare ända in i döden och lite till!

Vad gäller sommar/vinter-tid, så hade jag sett fram mot att inte behöva rucka på tidsrytmen fler gånger eftersom EU skulle besluta om att vi enbart skall ha normaltid – något som Finland drivit mycket hårt.

Detta ser nu ut att gå om intet eftersom det tröga byråkratiska EU-monstret behöver minst några år på sig för att få ändan ur vagnen – jösses!

Planen var att ett beslut om att slopa de årliga tidsomställningarna skulle tas på ett ministerrådsmöte i Bryssel den 3 december, efter ett beslut av EU-ländernas ambassadörer, men nu blir det istället en lägesrapport och beslutet att slopa de årliga tidsomställningarna inom EU skjuts således på framtiden.

När ett beslut i EU kan tas är fortfarande oklart. Sveriges infrastrukturminister Tomas Eneroth:
-”Det blir inte en lika snabb tidsplan som kommissionen överraskade medlemsstaterna med. Vi välkomnar det, för det var en väldigt ambitiös tidsplan som i första skedet skulle innebära ett ikraftträdande redan under nästa vår. Det tror jag inte skulle ha fungerat. Jag gissar att det nu tar ett antal år.”

I Sverige ska en utredning om tidsomställningen presenteras i dagarna, som underlag för de svenska politikerna. Många EU-länder, däribland Sverige, har inte bestämt vad man vill och har även invänt mot EU-kommissionens raska tidsplan.

Två irriterande saker så här långt och dagen har knappt börjat. Som pricken över i:et kommer säkert Talmannen senare i eftermiddag deklarera att sonderingsuppdraget går till Sveriges största hycklerska genom tiderna – Annie Lööf. Vid den tiden ligger jag för övrigt i tandläkarstolen och lider.

Kan man åberopa att man är legal migrant och därför inte vill betala tandläkarräkningen?

time

6 reaktioner till “Public Service-skatten röstades igenom och nu lägger man planerna om att slopa sommartiden på is!

 1. Jag håller inte med, denna skatt kan jämföras med direktbetalning. Varför ska en miljonär inte betala mer än en fattigpensionär? Om man har en 19-åring hemma, som måste betala, tjänar denna så pass mycket, att det inte drabbar övriga familjen. H*n betalar dessutom hem!
  De som förlorar mest, är de som tidigare inte betalade alls!

  Gilla

 2. I publicserviseskatten ingår användandet av tv, datorer, mobiler och paddor.
  Nog använder du väl någon gång någon av dessa!?
  Fast med nettot det blir på denna skatt, borde vi få långt bättre program!

  Gilla

 3. Det är kränkande att få betala för sosse reklam och propaganda.
  Förvånande är det röstades igenom med stor majoritet dvs borgarna tycker också att alla skall betala för sosse propaganda?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s