Vem står upp för de svältande barnen i Jemen?

1984 stod Band Aid upp för svältoffren i Afrika genom att spela in bästsäljaren ”Do they know it’s christmas”. I Jemen svälter barn ihjäl och INGEN – varken artister eller världsledare ställer upp och agerar!

I Storbritannien, där regeringen tidigare i år ingick feta handelsavtal med Saudiarabien, känner majoriteten av befolkningen inte ens till kriget och Storbritannien är verkligen inte ensamma om att ha blod på sina händer – flera länder i världen, däribland flera europeiska, går i Saudiarabiens ledband eftersom pengarna hägrar.

I dessa tider när Saudiarabien är i blåsväder på grund av Khashoggi-affären hade man kunnat förvänta sig att världens ledare skulle ta tillfället i akt och sätta press på det arabiska kungadömet som spelar huvudrollen i det bortglömda kriget som skördat tiotusentals offer, men icke! Arablandet är dessutom på väg att avrätta den första kvinnliga politiska aktivisten, men även där uteblir protesterna från omvärlden.

Jag borde föra statistik på hur många inlägg jag skrivit om Jemenkriget, men det spelar egentligen ingen roll för det finns ingen ände på eländet så länge västvärlden ger sitt tysta bejakande.  Nej, de stackars barnen i Jemen vet verkligen inte att det snart är jul och miljontals människor går mot svältdöden medan resten av världen tittar åt andra hållet!

 

jemen

En reaktion till “Vem står upp för de svältande barnen i Jemen?

  1. Jemen är inte unikt. USA härjar över hela världen. Antingen direkt eller som i Jemen via proxy. Hur mycket lidande som funnits i Syrien, Sudan, Irak, Afghanistan, Vi får nog aldrig veta.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s