Ulf Kristerssons besked är vatten värt!

Det är uppenbart att Alliansens starke man Ulf Kristersson inte hittat kuraget idag heller!

Efter sitt samtal med talmannen tidigare idag, meddelade Kristersson till det samlade pressuppbådet att det inte är möjligt att bilda en renodlad Alliansregering eftersom han saknar stöd för detta. Nu har han ytterligare en vecka på sig att försöka få stöd för en M-ledd regering.

Som svar på frågan om han ämnar föra samtal med Jimmie Åkesson för att ta stöd av Sverigedemokraterna var svaret återigen NEJ – den dörren ämnar man inte öppna om så helvetets hundar hänger i hasorna!

Är detta inte ett hål-i-huvudet-resonemang så säg?! Om karln nu har urtrönt alla andra möjligheter och det endast återstår ett halmstrå att greppa, så är man väl urbota dum om man envist fortsätter att vägra!

Hur kan ett parti som har mycket gemensamt med SD i flera frågor, hellre söka sig till vänsterblocket i hopp om att få igenom sin politik? Det är fullständigt befängt och Moderaterna sviker helt klart sina väljare utan att tveka!

Jag hade gärna hört Ulf Kristerssons svar på varför regeringarna i våra grannländer kan regera framgångsrikt i flera mandatperioder med stöd av motsvarigheten till SD, men här i Sverige vågar man inte ens sondera terrängen – men det är väl för mycket begärt att kräva att journalisterna skall göra sitt jobb och ställa obekväma frågor till partiledarna.

Jag blir inte förvånad om M allierar sig med S i slutändan – det verkar som att man i strävan efter maktfullkomlighet är beredd att göra precis allt utom att ta ansvar för landet och ta hänsyn till väljarnas önskemål i enlighet med den demokratiska andan.

Jaha, då fortsätter ”samtalen” ytterligare en vecka – det vill säga man fikar, fördriver tid och hoppas på ett mirakel. Under tiden fortsätter Sverige att brinna!

downloadfile-1

5 reaktioner till “Ulf Kristerssons besked är vatten värt!

  1. Håller helt med dig Jenny. Först avsätter riksdagen Stefan Löfven och sen har man mage att tro att Stefan Löfven som flerfaldiga gånger har markerat att han inte tänker stödja en alliansregering helt plötsligt skulle ändra sig. Jag begriper banne mig inte ett dugg.

    Gillad av 2 personer

  2. Sverige förlorar dyrbar tid.Det var ju helt fel av talmannen att låta Kristersson få första chans att bilda regering.Hade erbjudandet gått till Löfven hade vi haft en regering nu tror jag.Hela Kristerssons kroppspråk säger att han vill allt annat än regera.En lat och svag människa.Det är bättre att han lägger sig så som DN har uppmanat honom.Löfven spelar högt också och är kompromisslös,det är bra tycker jag.Detta är mycket illa för Sverige som snarast behöver regeras.

    Gilla

  3. Ulf Kristersson har talat om att det behövs fler vuxna i rummet, men att inte kunna lämna tydliga besked är inte vad jag definierar som vuxen. Om Löfven hade fått erbjudandet om att bilda regering så hade vi fått samma passiva och ovilliga regering som tidigare. Jag tror inte det spelar någon roll vem som sitter i den svenska sandlåderegeringen, för alla är av samma skrot och korn.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s