Reflektioner inför valet och gediget internationellt nyhetssvep!

Efter jobbet idag träffade jag en bekant över en kaffe och vi pratade så klart politik. Både hon och jag konstaterade att det är ett förfärligt samhälle för våra barn att växa upp i och att det egentligen inte spelar någon roll vem som kommer till makten, eftersom landet redan är så kört i botten att det kommer att ta år innan det stabiliseras.

Frågan är vem vill egentligen ta över skutan i detta befintliga skick? Det går aldrig att fixa på fyra år och det är ett riktigt kamikaze-uppdrag att bli statsminister i Sverige just nu – är det därför de flesta partier är så ointetsägande och bevisligen inte förtjänar ledartröjan, de vill kanske inte ta sig an utmaningen? Kanske lika bra att Annie Lööf blir statsminister som vissa förutspår…

Vi pratade också lokalpolitik och konstaterade att Ystad faktiskt är ganska välskött och inte har några jätteproblem. Det är Socialdemokraterna som har styrt kommunen den senaste mandatperioden och jag röstade till och med på S i förra kommunvalet eftersom den politik de erbjöd passade min familj bäst. Jag har inte bestämt mig för vad jag ska rösta på i de lokala valen den här gången, men det man kan konstatera är att det finns många fler små kommuner än Ystad runt om i landet som är relativt välmående – vilket medför att invånarna inte upplever några större problem och lever efter devisen att” vi har det bra och problemen i storstäderna drabbar inte oss – det är berikande med mångkultur”. Läser man dessutom bara mainstream media eller tittar på SVT/TV4 så får man inte så mycket information om vad som egentligen händer i landet och röstar således därefter.

Dokumentärfilmen om Socialdemokraternas vurmande för nazism som hittills setts av mer än 400.000 personer är heller inget som denna grupp av människor känner till och del två som ska handla om Olof Palmes förkärlek till diktaturer lär också passera dem obemärkt förbi. Man ska därför inte bli förvånad över om Stefan Löfvén lyckas skrapa ihop en ansenlig summa med röster på valnatten. Folk vill inte bli upplysta helt enkelt!

För er som vill bilda er en uppfattning om vad som händer i världen så kommer här ett gediget nyhetssvep – varsågoda!

Vi böjar med Sverigebilden och den danska tidningen Berlingske har gjort ett reportage om anhöriginvandringen i Sverige och gjort nedslag i orten Ronneby i Blekinge. Man konstaterar att familjeåterföreningarna i Sverige de senaste fem åren har fördubblats! I artikeln intervjuar man bland annat ”Khaled” som fick sin mor, far och fyra syskon till Blekinge.

I den sydsvenska byn Ronneby har man fått 30% fler elever sedan migrationskrisen inleddes och nu är man därför i full gång med att bygga två nya skolor. Ronneby var ett så populärt resmål att byn fanns på migranternas läppar redan vid gränsen mellan Turkiet och Syrien!

Visst är det fantastiskt när rykten sprids om hur lätt det är att få asyl i Sverige och att bidragen regnar över folk så fort de sätter sin fot i landet?! Det mest makabra är att varken dåvarande eller nuvarande regering gjort minsta antydan till att vilja hejda denna utveckling! Danskarna åkte till exempel ned till flyktinglägren och förklarade att de inte skulle få några bidrag i Danmark – men vad gjorde de svenska representanterna, jo spred ordet ”refugees welcome”!

https://www.b.dk/…/khaled-fik-mor-far-og-fire-soeskende-til…
—————————————————-

I Tyskland deklarerar utvecklingsministern Gerd Müller att han har lösningen på hur man ska få stopp på strömmarna av afrikanska migranter till Europa och precis som jag har skrivit om så många gånger tidigare så är det inte stängsel, stängda gränser eller mer poliser som behövs utan det handlar om att stödja på plats – frihandel med Europa, investeringar och egen import av afrikanska varor kan bromsa migrantströmmarna.

Müller är redo att genomföra ett omfattande program som ska ge Afrika och unga afrikaner hållbara framtidsutsikter på hemmaplan.
-”Jag är säker – Afrikas unga kommer inte att bege sig på flykt, man stannar hemma om där finns arbete och framtidsutsikter.”

De senaste åren har den europeiska importen från Afrika fallit med 40% och Müller poängterar också att för få investerar i Afrika, vars andel av världshandeln enbart är 2% i jämförelse med exempelvis EU:s 40%.

Den Socialdemokratiska parlamentsmedlemmen Karl Lauterbach stödjer Müller och skriver på Twitter:
-”Müller har rätt – vi ska öka handeln med Afrika istället för att blockera genom subventioner av lantbruk i Europa. Fler produkter – färre migranter från Afrika.”

Ni som följer mig har läst liknande utspel från andra experter och forskare. Detta är rätt väg att gå, men frågan är om EU:s ledare kommer ta till sig detta – jag är tveksam.

https://politiken.dk/udla…/art6654248/Øg-importen-fra-Afrika
————————————————–

Den oändliga konflikten i Gaza pågår fortfarande och striderna trappas upp efter att Hamas avfyrat mer än 180 raketer mot Israel. Som om inte det vore nog, skickar Hamas även brinnande ballonger och drakar över gränsen, för att sedan skjuta ner dessa så att det ska börja brinna i de torra områdena där drakarna faller ned.

Sedan är omvärlden lika förundrade varje gång Israel skyddar sina gränser mot angrepp… man upphör aldrig att förvånas över att svensk media aldrig belyser det faktum att terrorgruppen Hamas hela tiden provocerar Israel och använder oskyldiga palestinier som måltavlor. Nej, det går inte för sig att sanningen skulle komma fram – särskilt inte när regeringen skänker stora summor till terrororganisationen varje år – skattebetalarnas pengar!

Båda sidor bidrager till konflikten, men att Sverige ska ta parti för den ena sidan samt sponsra Hamas med våra skattekronor som behövs otroligt mycket mer här hemma, är inget annat än en praktskandal! Att det här har fått pågå i så många år är ofattbart och jag hoppas att vi snart ser slutet på detta slöseri med skattemedel samt att Socialdemokraterna får stå till svars!

https://politiken.dk/…/Hamas-sender-drager-og-balloner-med-…
—————————————————-

Den blodiga konflikten i Jemen med alla civila dödsoffer är en annan återkommande story i mina nyhetssvep. I morse skedde det ännu en blodig attack med 43 döda och 61 skadade , där många oskyldiga barn åter fått sätta livet till.

Den Saudi-ledda militäralliansen, som är i krig med Houthi-rebellerna beskylls för attacken på en skolbuss nära en marknad som dödade dussintals med människor – inklusive minst 29 barn! Fordonet attackerades under färd i den Houthi-kontrollerade provinsen Saada som gränsar till Saudiarabien. De 29 döda barnen var samtliga under 15 år, de flesta under 10 år och attacken genererade även 48 skadade – inklusive 30 barn! Det är svårt att behandla de skadade på sjukhuset i området på grund av mycket primitiva förhållanden.

Saudiarabien fortsätter att vägra ta ansvar för alla döda civila offer i det gömda kriget i Jemen och UNICEF har fördömt attacken:
-”INGA fler ursäkter! Behöver verkligen världen att fler oskyldiga barn ska behöva sätta livet till innan det grymma kriget i Jemen kan få ett stopp?

Tidigare den här månaden dödades dussintals människor – inklusive kvinnor och barn – i hamnstaden Hodeidah vid Röda Havet, av flygattacker utförda av Saudi/UAE-alliansen.

Enligt FN har minst 10.000 civila dödats i det tre-åriga kriget, en siffra som ännu inte har uppdaterats på flera år och befaras stiga mycket högre. I Juni utförde de Saudi/UAE-ledda styrkorna 258 luftattacker i Jemen, varav nästan en tredjedel inte var militära mål.

FN har lobbat för att börja fredssamtal mellan parterna och man planerar att bjuda in Jemens kombattanter till Genevé den 6 september för en första förhandlingsrunda.

Saudiarabien är för övrigt på allas läppar på grund av sitt hanterande av Kanada i och med att den kanadensiska ambassadören härom dagen uppmanat Saudiarabien att släppa de fängslade människorättsaktivisterna (mestadels kvinnor), vilket genererat i att Saudiarabien utvisat den kanadensiska ambassadören, tagit hem sin egen ambassadör, tvingat tusentals saudiarabiska studenter att avbryta sina studier och återvända hem samt stängt ned en flyglinje till Toronto och hotat med handelsstopp. Det säger en del om det landets försök att flörta med omvärlden och vilja släppa på restriktionerna för kvinnor i syfte att bli mer västvänliga – dimridåer… Tyvärr håller omvärlden tyst istället för att backa Kanada eftersom man inte vill mista sina guldkantade handelsavtal med araberna.

#childrenunderattack

https://www.aljazeera.com/…/yemen-dozens-children-killed-wo…
—————————————————-

Igår skrev jag om att Argentinas senat skulle rösta om att upphäva ett abortförbud och hur 1 miljon kvinnor höll andan över resultatet. Tyvärr vann den katolska kyrkan i vanlig ordning och de stackars argentinska kvinnorna får fortsätta att riskera sina liv med olagliga aborter. Mycket sorgligt!

https://www.theguardian.com/…/argentina-abortion-defeat-sho…
—————————————————–

När vi ändå pratar om det katolska kyrkan så visar en ny djupgående utredning (Independent Inquiry into Child Sexual Abuse, IICSA) att två ledande katolska skolor i England prioriterat munkar och sitt eget rykte, framför att skydda barn som blev sexuellt utnyttjade. Elever på skolor i Yorkshire och Somerset har lidit många kval i flera årtionden. Barn så unga som 7 år blev sexuellt utnyttjade och man anammade en acceptanskultur samt hindrade under flera årtionden att informationen om sexuella övergrepp på barn skulle nå polis och socialförvaltningen

Rapporten visar att det sexuella utnyttjandet på skolan troligtvis är mer utbredd än sifforna visar. Båda skolorna är sammankopplade med the English Benedictine Congregation, som har 10 kloster i England och Wales. Anklagelser som går tillbaka ända till 1960-talet visar på ett brett spektrum av misshandel med sadistiska och sexuella övertoner. Hittills har 10 olika individer med koppling till skolan – främst munkar – blivit fällda för sexuell aktivitet eller pornografisk förnedring som involverar ett stort antal barn. En person som utnyttjat minst 11 barn i åldrarna 8-12 år under en lång tid, hann avlida innan polisen kunde utreda händelserna. Många av förövarna gömde inte sitt sexuella intresse från barnen, vilket talar för en öppenhet och acceptanskultur inom dessa skolor. Vittnen och offer har intygat att de ledande abbotarna på skolorna gett sitt godkännande till den rådande kulturen.

Ingen av skolorna har gett någon offentlig ursäkt och Richard Scorer, en advokat från Slater and Gordon som representerade flera offer, skräder inte orden:
-”Det motbjudande och vanhedrande utnyttjandet av barn i den katolska kyrkan har återigen satts under lupp. Detta familjära och skamliga skyddande av de sina har upprepats i det oändliga. Det är uppenbart att den katolska kyrkan är helt inkapabel att straffa sig själv.”

Nog för att många ogillar Islam men den katolska kyrkan är banne mig inte bättre! Förfärligt vilka illdåd som människor begår mot barn i guds namn och dessutom skyddar man varandra internt – fullkomligt vedervärdigt! Hur många fall i världen har det varit hittills och hur många fler mörkertal finns det?

Jag är glad att Sverige är sekulariserat i grunden och jag står fast vid mitt tidigare uttalande – religion är roten till mycket ont här i världen! Kyrkans män har mycket på sina samveten det ska gudarna veta! Stackars barn – inte undra på att samhället ser ut som det gör när vuxna sviker barnen redan i unga år.

https://www.independent.co.uk/…/child-sex-abuse-catholic-sc…
———————————————-

Vid förra valet vägrade brevbärare att dela ut Sverigedemokraternas valinformation till svenska hushåll och nu lagom till årets val har Postnord lämpligt nog slarvat bort 225 kilo kampanjmaterial som skickats till Dalarna. En hel pall – bara puts väck! Postnord ”beklagar” det hela… Jo jo och många ler i mjugg kan jag tänka mig!

https://www.aftonbladet.se/…/sds-pall-med-225-kilo-kampanjm…

kamikaze

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s