Internationellt nyhetssvep 2018-07-19

Morgonens nyhetssvep handlar om deportering av migranter med flyg, ännu en båt med migranter som kapsejsat i Medelhavet och USA överväger att terroriststämpla Muslimska Brödraskapet.

Som vi kunde läsa igår, fick en utvisning till Afghanistan av en migrant som fått avslag på sin asylansökan avbrytas på grund av att vederbörande började gråta hejdlöst på planet och asylaktivister som köpt biljett ställde sig resolut upp och krävde att planet inte skulle lyfta, vilket det sedermera heller inte gjorde. Några av passagerarna säger sig vara skärrade över att ”det får gå till så här” och ”att en myndighet agerar på det här sättet”. Det är då inte kritik mot att avvisningen stoppades som de reagerar på, utan snarare att Sverige är så ”inhumana” att de tänker verkställa avvisningsbeslut.

I dagens Die Welt skriver man om just dessa avvisningsresor och i Tyskland har man kommit fram till att det är bättre att hyra mindre charterplan med cirka 12 passagerarsäten för just deportationer – för att undvika en sådan situation som jag nyss beskrivit.
-”Om till exempel många turister är på ett plan till Tunisien kan det vara en stressig situation för medresenärer och speciellt för tjänstemän. Det innebär ibland att passagerare uttrycker sin solidaritet med de människor som ska deporteras – dessutom har det förekommit fall där den federala polisen filmades med mobiltelefoner. Gång på gång händer det att en deportering avbryts – mellan januari och maj har det hänt omkring 150 gånger. Det sista ordet har piloten som bestämmer om en person ska få följa med eller inte på grund av säkerheten. Oavsett sammanslutningens explosiva natur tillåter charterflygningar dig att fokusera bättre på deporteringarna.”

I fredags förra veckan hade exempelvis den federala polisen chartrat ett mindre plan för att genomföra utvisningen av Sami A. till Tunisien – den påstådda livvakten från den tidigare al-Qaida-ledaren Osama Bin Laden. Notan slutade på 35.000 Euro.

För varje person som ska repatrieras är en planerad flygning ofta billigare, men detta är förenat med risker för myndigheterna. En utvisning med charterflygning är dock inte alltid möjlig: Vissa stater, till exempel Marocko, tillåter endast repatriering med flygplan.

Kanske något för svenska myndigheter att lära sig av?!

https://www.welt.de/…/Fall-Sami-A-Polizei-bevorzugt-Charter…
—————————————

Den turkiska kustbevakningen rapporterar om att en båt med migranter igår kapsejsade utanför norra Cypern – 103 migranter kunde räddas, men 25 personer saknas fortfarande. Nationaliteterna på migranterna är ännu inte känt.

https://www.aljazeera.com/…/numerous-deaths-boat-capsizes-c…
—————————————-

Experter som nyligen vittnat i den amerikanska kongressen angående det Muslimska Brödraskapet och deras kopplingar till terrorism, säger att republikanerna lägger ned mycket engagemang på att återuppliva en proposition som anger gruppen som en terroristorganisation, men säger samtidigt att mycket mer måste göras.

Congressman Ron DeSantis (R-Florida), ordförande för ”the Subcommittee on National Security of the House oversight committee”, pratade om Muslimska Brödraskapets ursprung och grundaren Sayyid Qutb, vars böcker används som manifest av moderna politiska islamistiska regimer som Hamas.
-”Tack och lov har Trump-administrationen kasserat Obama-erans policy om att behandla Brödraskapet som en potentiell allierad.”

År 2014 klassificerade flera länder, däribland Saudiarabien och Egypten, det Muslimska Brödraskapet som en terroristorganisation. Flera av medlemmarna är listade som terroristanhängare eller finansiärer.

Dr. Zuhdi Jasser, president i ”the American Islamic Forum for Democracy”, och en partner sedan länge vid ”the Center for Security Policy”, var det enda expertvittnet.
”Vi har under en allt för lång tid försökt att se det goda i det Muslimska Brödraskapet och vi måste nu sluta att ignorera deras våldsamma jihad-eder och även deras logotyp med svärd som kallar till förberedelse för krig. Vissa påstår att de har varit fredliga sedan 1970-talet – det är en illusion. I över 90 år borde vi ha lärt oss vår läxa – de bevisar om och om igen att de förespråkar terrorism och vägrar att acceptera fredliga, moderna regler för ett demokratiskt engagemang.”

Tidigare försök att ange det Muslimska Brödraskapet har misslyckats på grund av Obama-administrationen samt amerikanska muslimska organisationer som ”the Council on American Islamic Relations” (CAIR) som har motsatt sig utnämningen.

Mycket intressant att ta del av, särskilt för Sverige som har en regering som allierat sig med det Muslimska Brödraskapet ända upp i toppen sägs det (läs på Ledarsidorna för mer utförlig information kring detta). Regeringen stödjer dessutom Hamas genom olika former av bistånd (våra skattepengar).

Ännu en anledning att rösta bort regeringen i september! Svenska folket måste återtaga sitt land om man vill ha en förändring och det åligger alla att ta sitt ansvar för nästkommande generationer.

http://english.alarabiya.net/…/Experts-reflect-after-testif…

Mideast Egypt

Annonser

2 reaktioner till “Internationellt nyhetssvep 2018-07-19

  1. Med 9,000 illegala bara från Iran/Afghanistan, varför inte bara hyra 30 jumbo jets och frakta hem dom. Det blir billigare än att underhålla dom i Sverige.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s