Internationellt nyhetssvep 2018-07-18

Morgonens internationella nyhetssvep berör det faktum att judarna åter är på flykt från Europa tack vare radikaliserade muslimer, det ständiga svartmålandet av Trump, äktenskapsträning i Jordanien, misstänkt IS-cell i Iran, Orbán på statsbesök i Israel och Sverige har inte råd med egna brandplan.

I finska Hufvudstadsbladet intervjuas idag Tomas Sandell, som motarbetar antisemitism på världspolitikens arenor i New York, Bryssel, London och Genève. Han konstaterar att judarna nu flyr från Europa igen.
-”Det har i år förflutit 80 år sedan det ordnades en internationell regeringskonferens på Hotell Royal i Evian i Frankrike. Judarnas öde inför andra världskriget beseglades 1938 i Evian, på grund av att enbart Dominikanska republiken var beredd att ta emot judiska flyktingar från Nazityskland. Hitlers rådgivare kunde återvända till Berlin och berätta att världssamfundet inte bryr sig om judarna, vilket banade väg för förintelsen.”

På Sandells initiativ grundades den kristna organisationen European Coalition for Israel (ECI), som har i uppdrag att motarbeta antisemitism och främja vänskapliga relationer mellan Europa och Israel. Organisationen har kontor i Helsingfors, Bryssel och New York.
-”Vi är en gräsrotsrörelse som till 90% får sin finansiering från europeiska donationer. En stor del av bidragen kommer från privatpersoner. I motsats till vad många tror, har vi aldrig tagit emot en check från vare sig den israeliska staten eller judiska organisationer i USA.

Vi är en självständig organisation som fattar våra egna beslut oavsett vad den israeliska regeringen anser. Men visst försvarar vi Israels rätt till självbestämmande då det gäller konflikten mellan Israel och Arabvärlden. Vi vill inte att den judiska staten lämnas vind för våg. Ifall det hade funnits en judisk stat på 1930-talet så hade historien sett väldigt annorlunda ut. Bakom våldsamheterna står Hamas som EU har stämplat som en terrororganisation. Hamas målsättning är klar: att förinta staten Israel, inte att söka en tvåstatslösning. Jag håller därför helt med Tjeckiens utrikesminister Martin Stronicky när han ger Hamas skulden för upptrappningen av våldet och användningen av mänskliga sköldar för att uppnå militära fördelar. Samtidigt bör Israels försvarsmakt naturligtvis göra sitt yttersta för att minimera civila offer.”

Sandell menar vidare att antisemitismen i Europa aldrig försvann efter förintelsen och andra världskriget. Enkäter som gjordes i Västtyskland i början av 1950-talet visade att antisemitismen fortfarande var djupt rotad i det tyska samhället.
-”På medeltiden fick judarna bära skulden för att Jesus dödades, på 1900-talet kom de rasbiologiska argumenten in i bilden och nu får judarna i Europa bära hundhuvudet för konflikterna i Mellanöstern.”

Enligt Sandell har de antisemitiska terrorattackerna i Frankrike, Belgien, Tyskland och Danmark redan påskyndat en utflyttning av europeiska judar som nu flyr till Israel. En färsk enkät visade att två tredjedelar av alla judar i Belgien övervägde att flytta eftersom de var rädda för att bli måltavlor för terrorattacker och de som väljer att stanna vill tona ned sin judiska identitet samt ligga lågt för att inte råka illa ut.
-”Radikaliserade muslimer står bakom mer än 90 procent av alla våldshandlingar som riktas mot judar i Europa. Ändå existerar en flathet och ovilja att agera mot antisemitisk retorik då den uttalas av muslimska samfund. Logiken verkar vara att muslimska invandrare och flyktingar inte kan vara förövare då de har flytt terror i sina forna hemländer. Samma lagar och nolltolerans för antisemitisk hatretorik måste omfatta alla. Vi kan inte använda en annan måttstock för medborgare av olika härkomst.”

Det finn dock ljusglimtar i allt mörker – i till exempel Ungern och Polen finns det en större acceptans för judiska markörer i vardagen. Antalet våldshandlingar mot judar är också betydligt färre i dessa länder.

https://www.hbl.fi/…/antisemitismen-underblaser-ny-judisk-…/
—————————————–

På tal om Ungern så har landets premiärminister Viktor Orbán tillsammans med fyra ministrar begett sig till Israel för ett två dagars besök, där de bland annat ska träffa Benjamin Netanyahu och Reuven Rivlin.

https://dailynewshungary.com/prime-minister-viktor-orban-t…/
——————————————

Media över hela världen – inklusive Sverige – gör just nu sitt yttersta för att smutskasta Trump efter mötet med Putin i Helsingfors. Nu uttalar sig även Obama och Schwarzenegger om hans oduglighet. Det är helt klart så att det faktum att Trump inte går i globalisternas ledband skakar om rejält!

Artiklar i danska Politiken respektive australiensiska The Age proklamerar dock att man inte ska underskatta Trumps popularitet bland väljarna.

Inte undra på att vi aldrig kommer till rätta med världsproblemen när alla inblandade parter aktivt motarbetar varandra, men just det – globalisterna frodas av vår stora oenighet! Enda sättet att uppnå fred på jorden är att all världens folk står enade som ett folk, vilket aldrig kommer att ske under min livstid åtminstone.

https://politiken.dk/udland/art6632005/»Jeg-tror-ikke-at-man-skal-undervurdere-hvor-populær-Trump-er«

https://www.theage.com.au/…/after-putin-meeting-trump-voter…
—————————————

Fyra medlemmar från en misstänkt IS-cell har arresterats i Iran för att ha planerat att utföra terrorattacker i landet.

http://english.alarabiya.net/…/Four-members-of-suspected-IS…
—————————————-

I Jordanien har man beslutat om att par som ska gifta sig, där endera eller båda parterna är under 18 år, skall genomgå utbildning för att förstå vad ett äktenskap innebär när det kommer till sociala, psykologiska och ekonomiska aspekter samt vad man har för rättigheter i relation till civil- och sharialagar.

Utbildningen/träningen är obligatorisk och anledningen är att man vill få ned antalet skilsmässor.

Enligt statistik från myndigheterna var det 77.700 äktenskap som ingicks under förra året – i 10.434 av dessa var hustrun under 18 år. Samtidigt visar siffror att skilsmässofallen under år 2017 uppgick till 5.335, varav 413 fall involverade par där hustrun var under 18 år, så denna grupp är egentligen inte den mest drabbade.

Kan det bero på att flickor under 18 år är lättare att förtrycka och kontrollera?!

http://www.jordantimes.com/…/marriage-training-mandatory-un…
—————————————-

I Sverige har vi just nu stora problem med bränder på grund av det varma vädret. Vi har inga egna brandplan i landet som kan hjälpa till att släcka bränderna och måste därför ta hjälp från utlandet. Chefen för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Dan Eliasson, menar att detta vore för dyrt att ha.

Det är märkligt att när det gäller vissa samhällsfrågor så kan vi spendera hur många miljarder som helst, men när det kommer till landets egen säkerhet och samhällsskydd så har vi inte råd!

Regeringens motto verkar vara: Allt åt alla – förutom det egna folket!

http://www.friatider.se/dan-eliasson-om-varf-r-sverige-sakn…

nyheter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s