Nyhetssvep 2018-06-23

Idag vaknar många med tunga huvuden och en viss ångestkänsla. Det är precis den känsla som kommer att drabba oss på morgonen den 10 september om den här regeringen får förnyat förtroende. Den huvudvärken är dock inget som går att stilla med lite huvudvärkstabletter och sömn, utan den är där för att stanna i fyra år! Här kommer ett nyhetssvep dagen till ära – håll till godo.

För att förvärra huvudvärken publicerar både SvD och Aftonbladet artiklar som syftar till att öppna våra hjärtan! SvD frontar med artiklar som berör åldersbestämningar och kritiserar ”ovetenskapliga metoder” och Aftonblaskan låter Gustaf Fridolin få spaltmeter.

Kom ni ihåg den där bilden jag skrev om igår, som föreställde den lilla flickan som gråter och som använts i samband med att barn separeras från sina föräldrar vid den amerikanska gränsen, när illegala migranter försöker att ta sig in i landet eftersom barn inte ska sitta i fängelse tillsammans med vuxna? Bilden som alltså är ”fake” för den har inget med Trump eller det här att göra, den är flera år gammal och tagen ur sitt sammanhang! Den har Fridolin och Aftonbladet använt idag till Gustafs debattartikel där han orerar över hur hemskt det är med denna hantering av barn.

”Vi går under och har inte tid för någon annan. Priset vi betalar är samhället vi skulle kunna vara, men inte hinner bygga. Solidaritet kräver av oss att vi kan ställa oss i en annans skor. Förstå en annan människa. Bära insikten att det som idag händer dig, kan imorgon hända mig. Det är inte alldeles lätt.”

Utbildningsministern svamlar på i vanlig ordning och vill väcka opinion för fortsatt invandring, men jag undrar om det överhuvudtaget är någon som fortfarande lyssnar på honom?! Jag har ett budskap till Fridolin och hans extremistparti; NI SKA UT UR ROSENBAD OM MINDRE ÄN TRE MÅNADER SÅ BÖRJA PACKA! Det är synd att man i Sverige inte längre tillämpar tjänstemannaansvar för Miljöpartiet är riktiga landsförrädare som har störtat landet i fördärvet! Dessvärre drar de vinstlotten oavsett eftersom de får livstids försörjning efter sin tid i riksdagen – förfärligt!

För den som vill läsa mer om de illegala migranterna som kommer till USA:s gräns och hur de tänker när de tar med sig sina små barn på resan, så har New York Times idag en djupgående artikel kring just detta ämne. Den röda tråden är att det är så förfärliga förhållanden i dessa sydamerikanska länder som de flyr ifrån, med fattigdom och gängkrig samt gruppvåldtäkter där civila drabbas konstant, att de inte ser någon framtid där varken för sig själva eller sina barn. De riskerar hellre att separeras från sina barn vid gränsen än att återvända.

https://www.aftonbladet.se/…/vi-gar-under–och-har-inte-tid…

https://jennypiper.blog/…/22/fake-photos-its-ok-when-we-do…/

https://www.nytimes.com/…/us/immigration-border-children.ht…

———————————————-

Under natten sköts en 18-årig man i ryggen i Malmö, men överlevde utan skador tack vare att han bar skyddsväst. Så bra, då kanske regeringen ska dela ut skyddsvästar till alla invånare i samtliga no-go-zoner i Sverige så är problemet löst?!

Just det, jag glömde att skottlossningarna numera sker i alla områden så det blir till att dela ut skyddsvästar till hela befolkningen istället – det kan väl Morgan roa sig med som sommarjobb!

https://www.svd.se/18-aring-skots-i-ryggen–hade-skyddsvast

———————————————–

För en tid sedan skrev jag i ett av mina nyhetssvep om att man anhållit en katolsk präst, som numera arbetar som diplomat på den Vatikanska ambassaden i Washington, för innehav av bilder på sexuellt utnyttjade barn.

Monsignor Carlo Alberto Capella, säger nu till rätten att han utvecklat en ”sjuklig” lust efter att han anlänt till USA för att påbörja sin diplomatpost år 2016 och att det aldrig var en del av hans liv när han var aktiv präst. Han tillade också att han var olycklig på ambassaden i Washington.

Domstolsförhandlingarna återupptas idag, men i mina öron låter det väldigt märkligt att man utvecklar sjukliga lustar bara för att man inträder i USA. Dessa kyrkans män och deras lustar…. undrar hur stort mörkertalet är vad gäller alla barn som har blivit utsatta genom åren.

https://www.theguardian.com/…/vatican-diplomat-admits-he-po…
———————————————–

Slutligen något helt annat – ett brutalt rånmord skakar nu Egypten. En mamma och hennes två döttrar blev brutalt mördade i Kairo för några dagar sedan, medans fadern i familjen var på ett café och såg på fotbollsmatchen mellan Ryssland och Egypten.

Enligt polisrapporten ströps den 38-åriga modern med sin egen sjal, medans den 14-åriga dottern ströps med telefonsladden och den 12-åriga dottern mördades genom kvävning av en kudde. När fadern kom hem och upptäckte det brutala dådet, såg han också att en portfölj innehållande 19.000 USD var försvunnen. En man och en kvinna som inte bor i området har setts gå in i lägenheten och är nu misstänkta för mordet.

Enligt säkerhetskällor ägs lägenheten av en bror till en före detta minister och fadern i familjen är son till en avliden känd egyptisk skådespelare.

http://english.alarabiya.net/…/Egypt-s-massacre-family-brut…

 

Fridolin

En reaktion till “Nyhetssvep 2018-06-23

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s