Judiskt samhällsliv norr om Uppsala är numera ett minne blott!

Sverige kan förtiga problemen i all oändlighet, men det sipprar ändå ut till våra grannländer förr eller senare och att nazisterna inte är det stora hotet är de flesta helt införstådda med.

Den judiska föreningen i Umeå känner sig tvingade att stänga efter att det senaste halvåret varit utsatta för hot och vandalism.

Stängningen av föreningen i Umeå visar också på ett avslutat kapitel i svensk judisk historia, eftersom det i och med stängningen inte längre finns något organiserat judiskt samfund norr om Uppsala. Således återfinns det judiska samhällslivet enbart i den sydligaste tredjedelen av Sverige.

Enligt Aron Verständig, ledare av det judiska centralrådet i Sverige, är det ett hårt slag för svenska judar:
-”För judarna i norra Sverige får det stora konsekvenser eftersom de inte längre har en plats för att försöka leva ett aktivt judiskt liv. För resten av oss betyder det att vi måste investera ännu mera i säkerhet än vi redan gör.”

Enligt Carinne Sjöberg, som var ledaren av den nu stängda föreningen i Umeå, var det primärt nazistiska grupper som låg bakom hoten. Föreningens lokaler har blivit nedklottrade med ordet ”Hitler” och folk har hängt upp judefientliga plakat. Därutöver har det tecknats hakkors samt skrivits hot som ”vi vet var ni bor”.

I Malmö och Göteborg har de judiska miljöerna i många år varit utsatta för vandalism, hot och våld. I december förra året blev synagogan i Göteborg angripet av molotovcocktails, som en grupp män med mellanöstlig bakgrund stod bakom.

Anders Ygeman (S) beklagade i april i år stängningen av den judiska föreningen i Umeå och fördömde hoten.
”-Alla människor i Sverige, oavsett religion, ska kunna utöva den i säkerhet och trygghet.”

Den svenska regeringen kan uppenbarligen ”talk the talk” men inte ”walk the walk” för det här är inget nyuppkommet problem! Många svenska judar från t.ex. Malmö har dessutom det senaste året börjat lämna Sverige för att istället bosätta sig i Israel på grund av att de inte känner sig trygga här längre – något som Margot Wallström saknar all förståelse för, vilket säger en hel del om regeringens inställning till problemet! Men vad kan man förvänta sig av en regering som genom åren slösat ofantliga summor av skattebetalarnas pengar på bidrag till den terroriststämplade organisationen Hamas och utan minsta tvekan tagit Palestinas parti i alla år?!

I Sverige är det istället muslimer det är synd om och islam som vi ska värna om i första hand – bidrag ges till ditt och datt, moskéer byggs hej vilt, böneutrop tillåts samt otryggheten och hoten mot muslimer lyfts ständigt fram, vilket ska avhjälpas med olika former av stöd. Trots att det framkommit att palestinska föreningar i Sverige sprider hat och indoktrinering samt involverar barn i sin propaganda så har det ingen betydelse! Det är tyst som i graven och nazisterna målas upp som det största hotet mot landet, fast de flesta är fullt medvetna om att så inte är fallet.

Det här är helt uppåt väggarna och ingen reagerar – istället verkar det som att vi alla är inställda på att bli ett nytt kalifat!

https://www.b.dk/globalt/joedisk-samfundsliv-er-vaek-i-store-dele-af-sverige

judar

 

 

Annonser

En reaktion till “Judiskt samhällsliv norr om Uppsala är numera ett minne blott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s