Internationellt nyhetssvep 2018-05-15

Dagens nyhetssvep berör Israel-Palestina-konflikten, Inger Stöjbergs sågning av Sverige, Flickmord i Österrike, Orbáns statsbesök i Polen, Familjen Simpsons besök i Danmark och slutligen är det dags för Marvel att ta fram den försa muslimska superhjälten.

Det har väl inte undgått någon att det har varit stora oroligheter vid Israels gräns de senaste dagarna inför öppnandet av USA:s nya ambassad i Jerusalem, med konfrontationer mellan israeliska soldater och palestinier som bidragit till att minst 52 personer mist livet samt 1200 personer skadats.

Stora delar av världen fördömer nu Israels agerande i vanlig ordning medans Palestinierna utmålas som offer. Israels regeringschef Benjamin Netanyahu uttalar sig nu och menar att landet har rätt att bruka hård makt mot palestinierna:
-”Alla länder har en plikt att försvara gränserna. Terrorgruppen Hamas har deklarerat en intention om att förgör Israel och gruppen har sänt tusentals till gränsen för att välta staketet och infria målet. Vi kommer att fortsätta försvara landets suveränitet och dess medborgare.”

Självklart har Netanyahu rätt i det han säger, de har rätt att försvara sitt lands gränser och om tusentals personer försöker angripa landet så faller det sig rätt naturligt att det följaktligen blir en del dödsoffer. Det bästa för alla parter vore om det kom till en fredlig lösning på denna konflikt som just nu eskalerat, men tyvärr verkar inget sådant vara i sikte just nu.

Att Sverige står bakom Palestina i vått och torrt – vi skänker till och med bort våra skattepengar till terrororganisationen Hamas -är känt sedan länge, men jag är förvånad över att så många andra länder inte tänker längre än näsan räcker. Om Israel hade gått in i Palestina och attackerat befolkningen hade det varit en helt annan sak, men när människor aktivt attackerar ett lands gräns får man väl ta konsekvenserna av sin handling eller ska Israel lägga sig platt och bara släppa in dem så att de kan mörda den israeliska befolkningen?

Man kan också göra som Aftonbladets ledare idag och skylla allt på Donald Trump!

https://politiken.dk/udland/art6512537/»Alle-lande-har-en-pligt-til-at-forsvare-grænserne«
———————————————————

Enligt en ny stor europeisk undersökning anser långt fler danskar än svenskar och tyskar att integrationen av migranter går bra i deras land.

I Danmark har politiker från båda blocken länge talat om nödvändigheten av att inte ”bli som Sverige” och det har de lyckats rätt bra med får man säga. Resultatet på undersökningen medförde att Inger Støjberg förkunnade: ”-Sverige har förlorat den här kampen.”

Jag säger som jag brukar – snälla Danmark ta tillbaka Skåne!

https://www.b.dk/…/en-stor-undersoegelse-faar-inger-stoejbe…
———————————————————-

I Österrike skakas man av ett flickmord på en 7-årig flicka vars familj kom från Tjetjenien. Flickan lekte med sin 13-åriga syster på lekplatsen i närheten av bostadshuset när hon försvann. Flickan hittades senare död och obduktionen visar att hon blev knivhuggen i nacken – inget tyder dock på något sexuellt våld.

https://kurier.at/…/wega-einsatz-bei-hadishs-trau…/400035193
—————————————————–

I säsong 29 i den populära amerikanska tv-serien The Simpsons, reser familjen till Danmark eftersom farfar Simpson behöver en särskild medicin.

Efter ankomsten till Danmark är alla förutom Homer imponerade. Lisa får sin önskan uppfylld i form av mycket kultur och vindkraft, Marge älskar renligheten och det vänliga folket, medan Bart är nöjd med att det visas bara bröst på reklamskyltarna. Familjen roas också av ordet ”fart kontrol”.

Jag undrar hur det skulle framställas om familjen Simpson besöker Sverige?! Skulle Marge förfasas över att så många går klädda insvepta i skynken och döljer sitt ansikte samt hår? Skulle Homer hamna mitt i en skottlossning i Malmö? Skulle Lisa bli gruppvåldtagen? Skulle Bart bli indoktrinerad till att bli jihadist? Det är nog därför man väljer att inte göra ett avsnitt om Sverige.

https://politiken.dk/…/The-Simpsons-besøger-Danmark-og-alle…
————————————————-

Både Ungern och Polen vill bygga ett starkt Europa och Viktor Orbán är just nu på statsbesök i Polen för att förbättra samarbete länderna emellan – migrationen var en given punkt på agendan.

Polens premiärminister sa bland annat:
-”EU-parlamentet som nu sitter i Bryssel blev valda innan migrationskrisen. Beslut om migrationen ska därför överlämnas till det nya europeiska parlamentet som ska väljas nästa år. De demokratiska principerna måste respekteras. Krafterna ska läggas på gränsskydd snarare än distribution av migranter.”

Orbán utrryckte sig i vanlig ordning helt korrekt:
”Vi har ett hjärta…. vi är en kristen nation…. så vi vet vad det innebär att hjälpa…. men vi är övertygade om att hjälpen ska ges där det behövs istället för att ta hit problemen.”

https://dailynewshungary.com/orban-hungary-poland-support-…/
———————————————-

Efter filmsuccéer med Thor, Iron Man och Black Panter, planerar nu Marvel att föra över den första muslimska superhjälten till vita duken.

Kamala Khan, som är en pakistansk-amerikansk tonåring från New Jersey, var med i en seriebok första gången år 2013 och om planerna går igenom blir det en film år 2019. Beskedet har mötts med stor glädje från det muslimska samhället.

https://www.theage.com.au/…/marvel-plans-to-bring-first-mus…

PalestiniansIsrael

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s